Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).

Geplaatst op:22-05-2023
Bijgewerkt op:22-05-2023 10:21

Wedstrijdverslag zaterdag 20 mei 2023 Polsbroekerdam

Bron: Polsstokbond Holland

Op zaterdag 20 mei werd in Polsbroekerdam gesprongen om de Nico Sluisvleeswarenbokaal. Dit was weer de 1e wedstrijd van het seizoen in Polsbroekerdam. Naast de Nico Sluisvleeswaren bokaal wordt er ook gesprongen om het ABZ De Samenwerking Klassement. Hierin bouwen de springers een klassement op, waarbij de leider van het klassement het zogenaamde leidersshirt heeft. Het zonnetje scheen in "Polsstokkerdam", wat maakte dat het een heerlijke dag beloofde te worden.

Meisjes
Bij de meisjes Topklasse verbeterde Aimée Plaister (Linschoten) al in de 1e sprong haar seizoensrecord naar 10.98. Tessa van Vliet (Nieuwkoop) deed hier ook in de 1e ronde een schepje bovenop, met een afstand van 11.72. De Meisjes Topklasse waren in vorm in de 2e ronde, Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) zette hier namelijk een mooie afstand neer van 14.09 meter. Deze afstand werd beloond met de dagtitel. Tessa van Vliet (Nieuwkoop) werd 2e met een afstand van 12.50 meter en Aimée Plaisier (Linschoten) pakte de 3e plek met een afstand van 11.12 meter.

Jongens
In de jongens Topklasse sprongen slechts 2 springers om de titel. Klassementleider Ferran Houdijk (Polsbroek) liet in de 1e ronde al meteen een mooie sprong zien en zette een afstand neer van 16.93 meter. In zijn 2e sprong verbeterde hij zichzelf met een afstand van 17.43 meter. Plaatsgenoot Harmen Bogaard (Polsbroek) gooide er in zijn finalesprong toch nog een schepje bovenop met een afstand van 17.96 meter. Hij sprong zichzelf hiermee naar de dagtitel bij de jongens topklasse. Ondanks het aantal springers maakten deze jongens er samen een spannende wedstrijd van.

Junioren
In de junioren topklasse belandden alle springers behalve Harmen Timmerarends in het water in hun 1e sprong. Harmen Timmerarends (Montfoort) zette hiermee de toon met een afstand van 17.45 meter. Ruben van Eijk (Haastrecht) herpakte zichzelf in de 2e ronde direct met een PR (persoonlijk record) van 18,79 meter. Wessel Schenk (Schoonhoven) herpakte zichzelf ook met een sprong die resulteerde in een afstand van 16.62 meter. In de 2e sprong werd het wederom een waterballet bij de junioren, ook hier kregen de andere 4 springers een nat pak. Ruben van Eijk (Haastrecht), Harmen Timmerarends (Montfoort) en Wessel Schenk (Schoonhoven) waren de finalespringers bij de junioren. Ruben van Eijk (Haastrecht) wist zichzelf wederom naar een PR te springen, met een afstand van 19.84 meter. Deze afstand bracht hem de dagtitel.

Dames
Bij de dames topklasse zette Demi Groothedde (Jaarsveld) al in de 1e sprong de toon met een afstand van 15,50 meter. Joriene Baas (Oudewater) sprong in de 2e ronde een afstand van 14.65 meter, waarmee ze zichzelf in de finale sprong. Fabiënne Overbeek (Benschop) herpakte zichzelf in de 3e ronde met een mooie afstand van 14.99 meter. Julia van Eijk (Haastrecht) kwam dichtbij de finale met een afstand van 14.55 meter. Demi Groothedde sprong in de finale zichzelf naast de dagtitel ook naar een PR van 16.34 meter.

Senioren
Bij de senioren topklasse wordt gesprongen in 2 groepen. In groep 2 zette Chris Anker (Vlist) al in zijn 1e sprong de toon met een afstand van 16.85 meter. Hij sprong hiermee voorbij het punt waar op dat moment het balletje lag. Dit balletje geeft de verste afstand tot dan toe aan. Deze afstand bleef tot aan de finale nog de verste afstand. Matthieu van Vuuren (Benschop) kwam in de 2e ronde wel heel dichtbij met een afstand van 16.84 meter. Thomas van Midden (Vlist) sprong zichzelf ook naar een finaleplek met een afstand van 15.96 meter. Chris Anker (Vlist) wist de afstand flink te verbeteren met een sprong van 19.38 meter en een sprong van 19.28 meter. Sander van Vliet sprong zichzelf naar de finale, maar viel helaas uit vanwege een blessure. Hierdoor kwam Matthieu van Vuuren in de finale.

In groep 1 van de senioren topklasse zette Jaco de Groot (Kamerik) een afstand neer van 18.44 meter. Lucas van Eijk (Haastrecht) kwam hiermee met afstand van 17.92 meter het meest in de buurt. Wouter van Midden (Vlist) kwam Lucas van Eijk achterna, met een afstand van 17.55 meter. Lucas van Eijk (Haastrecht) deed er in de 2 ronde een schepje bovenop met een afstand van 19.05 meter. Jaco de Groot (Kamerik) pakte de leiding in de wedstrijd in de 3e sprong weer terug met een afstand van 20.06 meter. Ondanks de natsprongen in de finale (dat gold ook voor de andere finalespringers) bracht de afstand van 20.06 meter wel de dagtitel bij de senioren topklasse.

Volgende wedstrijd
Op 27 mei zal er gesprongen worden in Zegveld voor het Zegvelds Kampioenschap, deze start om 18.30 uur.