StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:15-05-2023
Bijgewerkt op:15-05-2023 13:45

Sander van Vliet troeft concurrentie af met PR en pakt winst in Linschoten

Bron: Polsstokbond Holland
  

Na een lange winter en een koud voorjaar werd afgelopen zaterdag 13 mei de openingswedstrijd van het polsstokverspring seizoen gesprongen in Linschoten. Op de wedstrijddag scheen het zonnetje en met het lichte windje in de rug en een temperatuur van 21 graden waren de omstandigheden ideaal voor de atleten om mooie sprongen te laten zien. Om 15.00 uur klonk de bekende toeter als startsignaal voor de wedstrijd om de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal.

Senioren
In de seniorencategorie zette Sander van Vliet (Oudewater, foto) in de voorronde de concurrentie op scherp door in zijn tweede sprong de stok bijna stil te zetten en ver in het zandbed te landen. Op het scorebord verscheen de fantastische afstand en tevens nieuw persoonlijk record van 20.39 meter. Deze afstand kon hij in zijn overige sprongen niet meer evenaren maar hij mag zich wel winnaar van de Installatiebedrijf Van der Vaart Bokaal 2023 bij de senioren noemen. Reinier Overbeek (Benschop) die afgelopen jaar klassementswinnaar in de juniorencategorie werd, debuteert dit seizoen bij de senioren. In deze eerste wedstrijd van het seizoen heeft hij direct zijn visitekaartje afgegeven door met een mooie afstand van 20.29 meter de tweede plek in de wedstrijd te bemachtigen. Het podium werd compleet gemaakt door Lucas van Eijk (Haastrecht) die in zijn derde sprong de gelegenheid had om zijn stok helemaal uit te klimmen en daarmee een afstand van 20.20 meter neer te zetten, goed voor de derde podiumplek. Regerend Nederlands Kampioen Jaco de Groot (Kamerik) wist in zijn twee eerste sprongen geen afstand neer te zetten omdat hij beide keren zo ver schuin ging dat hij buiten de sector belandde. In zijn derde poging sprong hij wel rechtdoor en wist hij zo een plekje in de finale te bemachtigen. Hij wist zijn prestatie in de finale nog wel te verbeteren naar 19.73 meter maar dit was niet voldoende voor een podiumplek.

Dames
Bij de dames wist Demi Groothedde (Jaarsveld) in 2022 de winst in het ABZ De Samenwerking Klassement binnen te slepen en in Linschoten sprong zij zich naar de hoogste plek op het podium door in de finale een prachtige sprong neer te zetten. Haar kreet “dat was ‘m” bleek terecht toen op het scorebord 16.11 meter verscheen en zij de koppositie in de wedstrijd overnam van Joriene Baas (Oudewater). Baas benaderde haar persoonlijk record tot op 4 cm. en sprong 15.38 meter, goed voor een tweede plek in de wedstrijd. Suzanne Mulder (Vlist) werd derde met haar afstand van 14.20 meter.

Meisjes
In de meisjescategorie liet het Zegvelds talent Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) een mooie opbouw van de wedstrijd zien. Haar verste afstand in de voorronde van 14.27 meter wist zij in de finale niet te verbeteren, maar het leverde haar wel de eerste plek in de wedstrijd op. Isabel Overbeek (Benschop) en Tessa van Vliet (Nieuwkoop) wisten zich in de finale allebei nog wel te verbeteren, Overbeek tot 12.91 meter en Van Vliet tot 12.63 meter en tevens nieuw persoonlijk record, maar het was niet voldoende om Van Oosterom voorbij te springen.

Junioren
Plaatselijk favoriet in de juniorencategorie Hidde van Dam (Montfoort) wist in september 2022 de NK  titel op zijn naam te schrijven met een fantastisch persoonlijk record van 20.84 meter. In deze wedstrijd wist hij met een prachtige sprong van 20.67 meter dit record tot op 17 centimeter te benaderen en hiermee de winst in de wacht te slepen. Mark van der Horst (Schoonhoven) werd tweede met 19.21 meter. Klassementswinnaar 2022 in de jongenscategorie Wessel Schenk (Schoonhoven) liet in zijn eerste wedstrijd bij de junioren direct zien wat hij waard is en wist met een sprong van 17.35 meter de derde plek te bemachtigen.

Jongens
Bij de jongens startte NK winnaar 2022 Harmen Bogaard (Polsbroek) dit seizoen met een afstand van 15.80 meter in de voorronde. In de derde ronde werd hij voorbij gesprongen door Ferran Houdijk (Polsbroek) waardoor die zich met een afstand van 16.17 meter als nummer 1 plaatste voor de finale.Jorian Kastelein (Zegveld) zette een nieuw persoonlijk record van 14.76 meter op de borden. Houdijk, Bogaard en Kastelein sprongen de finale. En daar liet Bogaard zien waarom hij zich Nederlands Kampioen mag noemen, hij wist zich te verbeteren tot 17.19 meter en eerste te worden

Volgende wedstrijd
De volgende wedstrijd starten Sander van Vliet, Joriene Baas, Hidde van Dam, Ferran Houdijk en Gemma van Oosterom in de gele leidersshirts van het ABZ De Samenwerking Klassement. Op zaterdag 20 mei a.s. om 15.00 uur wordt in Polsbroekerdam gesprongen om de Nico Sluis Vleeswaren BV Bokaal.

Volledige uitslag en klassement
De volledige uitslag kunt u vinden via de volgende link: https://www.pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=4293 

De stand van het klassement is te volgende via de volgende link:https://www.pbholland.com/index.php/klassementenoverzicht-details/?id_klassement=166&id_org=3&jaar=2023

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024