StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:15-12-2022
Bijgewerkt op:16-12-2022 17:07

Wereldkampioen jiujitsu Damien van Dam (16) door gemeente Montfoort in het zonnetje gezet

Bron: Ad Huizer, redactie Radio Stad Montfoort, 15 december 2022
  

Wereldkampioen jiujitsu Damien van Dam (16) uit Linschoten is donderdagmiddag 15 december 2022 in het Huis van Montfoort in het zonnetje gezet door burgemeester Petra van Hartskamp en wethouder sport Kees van Dalen. 

Damien is op 4 november wereldkampioen jiujitsu geworden, samen met zijn partner Luca Ruijs uit Woerden. Het duo won alle 4 de partijen. De tegenstanders waren 2 Griekse duo's, een Italiaans duo en een Nederlands duo. De laatste wedstrijd was tegen hun "rivalen" Jari van Bommel en Sem van Schaik. 

Ontvangst in Huis van Montfoort
Behalve de burgemeester en wethouder was ook bestuursadviseur kabinetszaken Lenie Pol aanwezig, Ook de regionale pers was er. Damien verkeerde in gezelschap van zijn moeder, oma (zij gaat altijd mee naar wedstrijden in Nederland!) en broertje Justin (8). Zusje Chelsea (13) kon er niet bij zijn. Onder het genot van koffie en gebak vertelde Damien enthousiast over zijn sport en zijn belevenissen in Abu Dhabi. 
Damien legde uit dat jiujitsu een zeer technische sport is. Behalve Nederland zijn Thailand, Italië, Frankrijk, Duitsland en Griekenland de toonaangevende landen. Een week voor het kampioenschap had Damien last van een vervelende voetblessure, hetgeen hem zorgen baarde. Gelukkig herstelde de blessure voorspoedig.

Felicitaties van de gemeente Montfoort
Burgemeester en wethouder feliciteerden Damien met zijn unieke prestatie. Eerder dit jaar is Damien met zijn partner Luca Ruijs al Nederlands kampioen en Europees kampioen geworden. Een prachtige trilogie! 
Damien ontving een cheque en een cadeau. Zijn moeder kreeg een mooie bos bloemen. 
Op de foto hieronder staat Damien met zijn medailles tussen de wethouder en burgemeester.

Toekomst

Damien gaat zich vanaf nu richten op het individuele fighting system. In 2023 hoopt Damien mee te doen aan het wereldkampioenschap onder 18 jaar in Kazakstan. In 2024 wordt het wereldkampioenschap onder 21 jaar gehouden. Ook dat kampioenschap staat in de agenda van Damien. Het is nog niet bekend in welk land dat  gehouden wordt. We blijven hem zeker volgen! 

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024