StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:04-07-2022
Bijgewerkt op:04-07-2022 08:33

Hollandse polsstokverspringers verliezen Tweekamp nipt van Friesland

Bron: Media PBHolland
    

Eens per jaar springen de polsstokverspringers niet voor zichzelf, maar in teamvorm. De beste Hollandse en Friese springers worden geselecteerd en zij vechten met elkaar uit welk team er beter is; Holland of Friesland.

Afgelopen zaterdag werd de editie van 2022 versprongen op de nieuwe schansen in It Heidenskip (FR). De nieuwe schansen voldoen aan de perfecte afmetingen en constructies en dit leek dan ook een garantie op verre sprongen. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en kwam zowel Holland als Friesland op voorsprong.

Hierbij lieten vanuit het Hollandse kamp voornamelijk Guus Hoogland (Montfoort) en Reinier Overbeek (Benschop) zich zien met sprongen boven de 20-meter (resp. 20.20m en 20.26m). Bij de jongens was het Wessel Schenk (Schoonhoven) die de verste sprong van de dag maakte. Mede door zijn 17.04 meter won de Hollandse jongensgroep met een verschil van 2.01 meter.

Hier tegenover stond dat de Friese dames sterk huis hielden. De beste drie dames kwamen uit Friesland, waarbij Tessa Kramer (Amersfoort) zelfs 16.22 meter sprong. Ook bij de meisjes was het verschil in het voordeel van de Friezen. Hanneke Westert (Sneek) en Berber de Vries (Mantgum) sprongen ruim over de 15 meter, waar de Hollandse meisjes geen antwoord op hadden. De Hollandse dames en meisjes sprongen degelijk, maar kwamen qua afstand tekort in vergelijking met de Friese dames en meisjes.

Het verschil kon voor Holland gemaakt worden in de senioren-categorie. Gemiddeld presteren de Hollandse senioren dit jaar beter dan hun Friese concullega’s. In It Heidenskip waren de senioren echter niet bij machte om dit te laten zien. Erwin Timmerarends (Bodegraven) zette als enige Hollander een 20-meter neer (20.09m), maar de andere senioren wisten geen potten te breken. Thuisspringers Sytse Bokma  en Rutger Piersma sprongen beide een nieuw persoonlijk record van resp. 21.13 meter en 20.22 meter. Lucas van Eijk (Haastrecht) zette hier nog een 19.61 meter tegenover, maar dit kon er niet voor zorgen dat het Friese kamp een totale voorsprong behield van 2.03 meter. Daarmee ging de winst dit jaar naar Friesland.

De Friese en Hollandse springers zullen elkaar volgende maand (6 augustus) weer tegen komen op de Nationale Fierljep Manifestatie, ook in It Heidenskip. Aankomende week komen de springers in actie in Linschoten (6-7) en in Zegveld (9-7). Kijk voor meer informatie op www.pbholland.com

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022