StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:30-08-2021
Bijgewerkt op:30-08-2021 09:51

Jeugdspringers stralen op NK polsstokverspringen

Bron: Media PB Holland
  

Het ene persoonlijke record na het andere sneuvelde tijdens de Nederlandse Kampioenschap jeugd polsstokverspringen (fierljeppen) in het Utrechtse Kockengen. De springers genoten van de ambiance van een NK en stegen vaak boven zichzelf uit.

Op een prachtige zonnige zaterdagmiddag bleek het goed springen in Kockengen. Bij de jongens 11-12 jaar was het Jorrit Bouwstra uit Reduzum die, na zijn titel vorig jaar in de jongere leeftijdscategorie, opnieuw een Nederlands titel wist te winnen. Hij sprong 11,07 meter. Mark Boer uit Woerdense Verlaat bleef met 10,73m, maar net achter. Volgend jaar gaat de strijd verder, want beide jongens mogen nog een jaar meedoen in deze categorie.

De meisjes 11-12 jaar was erg spannend. De twee Friezinnen Vienne van der Knaap en Hieke Vogel gaven elkaar niets toe. Uiteindelijk won de eerste met een afstand van 10,16 meter. Hieke bleef er maar vier centimeter achter.

Bij de jongens t/m 10 was het thuisfavoriet Jarmo Timmens die de wedstrijd sterk opende met een persoonlijk record van 9,43 meter. Het betekende voor alle andere deelnemers dat ze ook hun persoonlijke record moesten verbeteren om de titel te winnen. Jort van der Water uit Oudewater deed dat in zijn derde sprong, maar zelfs dat bleek niet genoeg. Hylke Brouwer uit Arum verraste en verbeterde zijn persoonlijk record met bijna twee meter! 10,01 was de afstand van de winnaar.

Bij de meisjes t/m 10 jaar was het Meike Cazant uit Kockengen die op haar thuisschans de Nederlandse titel opeiste. Met een mooie 8 meter sprong volgde zij haar grote zus Lisanne op als Nederlands Kampioen. En zo laat de getalenteerde polsstokfamilie Cazant opnieuw van zich horen. Dat zal niet voor het laatst zijn deze zomer. In de oudere leeftijdscategorieën hebben ze nog enkele ijzers in het vuur.

Het thema van dit NK Jeugd was het immaterieel erfgoed. Fierljeppen is bijgeschreven op de lijst immaterieel erfgoed. Cultuur van nu, verbondenheid met het verleden en ook op de toekomst gericht. Een onderwerp wat bij uitstek past bij zo’n mooie jeugdwedstrijd. Derk Boswijk, tweede kamerlid van het  CDA  en inwoner van Kockengen onthulde in dat kader een bord met informatie over polsstokspringen en immaterieel erfgoed. Meer informatie is te vinden op https://www.pvsv.nl/immaterieel-erfgoed/.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024