StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:01-06-2021
Bijgewerkt op:01-06-2021 15:58

Bibliotheek Montfoort en Linschoten door corona jaar uitgesteld

Bron: RTV Utrecht
    

De nieuwe bibliotheek in Montfoort en Linschoten laat nog minimaal een jaar op zich wachten. Daartoe heeft de gemeenteraad van Montfoort gisteravond besloten op verzoek van wethouder Yolan Koster-Dreese (Progressief Akkoord). Door de coronapandemie konden de plannen niet goed worden geëvalueerd. Daardoor mist er informatie en kan de raad nu geen besluit nemen over de definitieve invulling.

De komst van de bibliotheek is al jaren onderwerp van gesprek. In 2015 sloot de oude bieb vanwege bezuinigingen bij de gemeente. De gemeente besloot later om er toch weer geld voor vrij te maken. Nu komt er een 'Huis van Ervaring', waarin meerdere organisaties de krachten moeten bundelen, met een bibliotheek, een huiskamer en mogelijk een plek waar bijvoorbeeld onderwijsondersteuning wordt aangeboden.

Evaluatie niet compleet
De wethouder moet met de betrokken partijen in gesprek om de voorlopige plannen te kunnen evalueren. Er moet worden onderzocht hoe een bibliotheek samen kan gaan met Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten (SWOM). Dat evalueren lukte voor een groot deel, behalve bij het onderdeel 'ontmoeten'.

Dit is de huidige situatie

Doordat veel bedrijven langere tijd door overheidsmaatregelen de deuren moesten sluiten, kwamen mensen in Montfoort niet in groepen samen. Van ontmoeten was dus amper sprake en dus is de evaluatie niet volledig. Daarom vroeg de wethouder een jaar uitstel. Inwoners van de gemeente Montfoort moeten het nog wat langer doen met de huidige 'boekenspots' en afhaalpunten waar je boeken kunt laten klaarleggen.

Het financiële plaatje
Het gros van de raad steunde het voorstel van de wethouder. Zonder goede evaluatie kan er geen besluit worden genomen, was de overheersende mening. Er leefden nog wat zorgen over geld, omdat de gemeente bij de provincie onder verscherpt toezicht staat en het financieel niet zo breed heeft. Maar onder meer door toegekende Asschergelden is er nog budget voor de komende jaren.

De wethouder heeft bovendien aangeklopt bij de provincie. Die zegde een budget van twintigduizend euro toe en ook mankracht om te helpen als het 'Huis van Ervaring' straks draait.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021