Geplaatst op:23-08-2020
Bijgewerkt op:23-08-2020 13:11

Hollands kampioenschap Jeugd Zegveld

Bron: PB Holland

Op 22 augustus 2020 vond het Hollands Kampioenschap plaats. Er werd in drie categorieën gesprongen om de eervolle titel ‘Hollands Kampioen’. Tijdens de wedstrijd waren er bijzonder moeilijke omstandigheden met de wind vanaf rechts. Dit betekende enerzijds dat er geen topsprongen over de 10 meter werden verwacht, maar anderzijds dat er meer springers kans maakten op de titel.

Na een onderbreking van de regen kwam de wedstrijd los. De spanning steeg met iedere sprong en iedere springer was er op gebrand zich in de top-3 te springen. Er werden aan het eind van de wedstrijd 3 ware kampioenen gekroond, die in de voorrondes de verste afstanden hadden gesprongen. Helaas moest de finale vanwege de weersomstandigheden worden afgelast.
In de leeftijdscategorie t/m 10 jaar was het Mark Boer (Woerdense Verlaat) die zijn favorietenrol waarmaakte en in de laatste sprong met 9,23M zijn eerste plek veiligstelde.

In de leeftijdscategorie meisjes 11/12 jaar werd Lisanne Cazant (Kockengen) kampioen. De springster die al enige tijd op de grote schans haar wedstrijden springt liet al in haar 1e sprong van 9,43M zien dat zij de te kloppen vrouw was. Dit bleek uiteindelijk de winnende afstand en met trots nam ze dan ook de bokaal met bloemen in ontvangst.

In de leeftijdscategorie jongen 11/12 jaar waren er vooraf vele kanshebbers. Toppers van de jeugdschans en toppers van de grote schans namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk was het Nikalaj Lodder (Oudewater) die als terechte winnaar uit de bus kwam. Zijn 2e sprong met een afstand van 9,39M bleek onbereikbaar voor de concurrentie.