StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:14-05-2020
Bijgewerkt op:14-05-2020 09:15

Cultuurprijs in teken van inclusie

Bron: Fonds voor Cultuurparticipatie, Cynthia Dekker
  

Het project ‘Aap Noot Scratch’ van Stichting Touwmuseum de Baanschuur uit Oudewater is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2019. Met de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers met dit jaar als thema ‘inclusie’.
De winnaar wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een jury. Op 13 juni, tijdens een online talkshow, weten we of Touwmuseum de Baanschuur de Gouden C in ontvangst mag nemen.

Bekijk het filmpje van Aap Noot Scratch en stem.
‘Aap Noot Scratch’ combineert erfgoededucatie met hedendaagse mediakunst. Met dit lesprogramma leren zij basisschoolkinderen spelenderwijs programmeren binnen het thema “100 jaar geleden”. Door deze combinatie maken de leerlingen kennis met verleden en heden en bereiden zij zich voor op de toekomst.

Saskia Wulterkens, cultuurcoach Oudewater: “onwijs leuk dat we genomineerd zijn voor de Gouden C. Ik ben super trots dat we scholen en erfgoed organisaties aan elkaar hebben weten te koppelen met ons project. Erfgoed aanbieden door middel van mediakunst maakt het voor kinderen extra leerzaam, doordat het zo leuk is en helemaal in hun beleefwereld past. Ze leren niet alleen over de geschiedenis van hun woonplaats, maar onbewust krijgen ze ook nog eens een groot deel van de 21e -eeuwse vaardigheden mee”.

Simone van Groenestijn (CYM Crea Computer): "De toekenning van de subsidie door het Fonds voor Cultuurparticipatie was voor ons al een belangrijke erkenning dat álle kinderen de kans moeten krijgen om op school te leren programmeren. Creatieve computervaardigheden zijn van groot belang om mee te kunnen doen in onze samenleving. De huidige tijd maakt dat nog eens extra duidelijk..."

De Gouden C
Voor de prijs komen alle in 2019 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist van vijf projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. Het publiek kan tot en met 31 mei meestemmen wie de Gouden C wint. De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een deskundige, onafhankelijke jury: Isis Geurts - artistiek leidster, Stichting Dans +, Mo Hersi - Matchmaker Cultuur Almere, Podiumkunstenaar en Anouk van Geffen - zakelijk leider KRACHTVOER Theater, Neuzen de pilot (winnaar Gouden C 2018). Zij beoordelen de projecten op innovatie, impact en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1000,-. 

Programma Cultuurparticipatie
De vijf genomineerde voor de Gouden C zijn voorbeelden hoe je kunst en cultuur voor diverse groepen mensen toegankelijk maakt. De komende jaren werken het ministerie van OCW, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Fonds voor Cultuurparticipatie samen met partners aan het vergroten van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. Door het verstrekken van subsidies, kennisdeling op de inzet van cultuur in het sociale domein en het zichtbaar maken van actieve cultuurparticipatie met o.a. de Iktoon-campagne.

De andere 4 genomineerden voor de Gouden C 2019
Project COHOST, De Niemanders van Wout Kemkens en Rocco Ostermann, Re-fill your cup with authenticity van Sharina Gumbs en Titanic van Jongerentheater KRANG.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Onder het motto ‘Cultuur. Jij maakt het’ wil het Fonds de komende jaren bijdragen aan meer diversiteit en zo aan een gelijk speelveld voor iedereen om mee te doen en zich verder te ontwikkelen. Zowel binnen school als in de vrije tijd.
 


  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024