StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:04-01-2019
Bijgewerkt op:04-01-2019 21:15

Nieuwjaarsreceptie gemeente Montfoort

Bron: gemeente Montfoort foto's RSM
  

Donderdagavond, 3 januari 2019 stond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Montfoort in het teken van kennismaking en ontmoeting.

Inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen, het van college van burgemeester en wethouders en gemeenteraadsleden konden deze avond met elkaar kennismaken en een toost uitbrengen op het nieuwe jaar.

Burgemeester Petra van Hartskamp hield tijdens de avond haar jaarlijkse nieuwjaarstoespraak.

Zij blikte in haar toespraak terug op een aantal jubilea van Montfoortse en Linschotense verenigingen. Het 25-jarig jubileum Stichting Libel, 40 jarig jubileum van de Linschotenloop, 50 jarig jubileum van seniorensociëteit “Het Knooppunt”, 100 jarig bestaan van voetbalvereniging MSV, 125 jarig jubileum van koor st.Cecillia en het 130 jarig bestaan van de ijsclub Montfoort. Zij sprak haar grote waardering uit naar alle vrijwilligers die de mooie gemeente Montfoort elke dag weer een thuis laten zijn voor ruim 14.000 inwoners. Er wonen veel mooie mensen in Montfoort en Linschoten. Dit jaar hebben maar liefst twaalf inwoners een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

In politiek bestuurlijk opzicht is er veel gebeurd het afgelopen jaar. De verkiezingen in maart betekende afscheid nemen van een aantal raadsleden maar ook van de wethouders Marieke Lejeune, Jan Vlaar en Ineke Langerak.

Maar de komst van de wethouders Ivo ten Hagen, Herman van Wiggen, Jocko Rensen, gemeentesecretaris Marc van der Veer en griffier Milan Lucassen brengt veel expertise en ervaring met zich mee. Burgemeester van Hartskamp vindt het mooi om te zien dat zoveel nieuwe en heel verschillende personen nu al een saamhorig en deskundig team vormen met veel passie voor gemeente Montfoort.

Het was geen gemakkelijke opgave om de ontvlechting van UW Samenwerking in een jaar te realiseren, maar het is gelukt. Burgemeester van Hartskamp is dan ook blij dat gemeente Montfoort nu weer kan gaan bouwen en dat geeft positieve energie.

Er is veel ambitie maar er heerst ook realisme. De begroting in één oogopslag zoals geïntroduceerd door wethouder financiën, Herman van Wiggen geeft duidelijk aan dat er niet veel financiële ruimte is. Montfoort heeft het aanbod van de Provincie om hen een goede start te geven dan ook in dankbaarheid aanvaard. De geschiedenis van Montfoort en Linschoten leert dat de gemeente altijd uitgaat van haar eigen kracht. Burgemeester van Hartskamp is dan ook trots op haar gemeente die als het lastig wordt samen de schouders eronder zet. Ze is zeer onder de indruk van hoe college en raad als het gaat om het belang van de gemeenschap en de toekomst van de gemeente Montfoort zich unaniem, constructief en eensgezind tonen. Montfoort kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst. Het zal zeker nog wel eens lastig zijn, maar de kracht van de gemeente is groot.

Het Huis van Montfoort is het huis voor alle inwoners en ondernemers van Linschoten en Montfoort. Een huis waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. Met de komst van SWOM, consultatiebureau, Jeugdteam Montfoort, Vluchtelingenwerk en Careyn vindt inmiddels een groot deel van de publieke dienstverlening plaats onder één dak. Die nabijheid van de partners maar ook de samenwerking met buurgemeenten is belangrijk zeker ook in de toekomst.

Er spelen grote onderwerpen die veel visie vergen. Niet alleen de energietransitie en verduurzaming maar ook de invoering van de omgevingswet vragen om een andere manier van denken. En zo zijn er veel meer vraagstukken waar de komende tijd een antwoord op moet worden geformuleerd. Montfoort doet dat als gemeente zelf maar graag ook in samenwerking met de buurgemeenten, in Lopikerwaard verband.

Een fantastische groep medewerkers heeft vanaf 2019 weer hun werkplek in het Huis van Montfoort. Zij staan klaar om de inwoners, verenigingen en ondernemers van Montfoort en Linschoten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Op de manier die bij Montfoort en Linschoten past. Met nieuwe energie en dichtbij.

 

Burgemeester van Hartskamp bedankte de inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen voor al hun inzet en betrokkenheid in het afgelopen jaar en wenste alle aanwezigen namens het gemeentebestuur een heel goed, gelukkig en gezond en 2019 toe.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024