StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-07-2017
Bijgewerkt op:17-07-2017 16:27

Records alom bij Polsstokdag in Polsbroekerdam

Bron: Polsstokbond Holland
    

De jaarlijkse Polsstokdag leverde afgelopen zaterdag een waar spektakel. De tweede klasse wedstrijd was met 9 persoonlijke records al een mooie opwarmer voor de eerste klasse. De dag stond in het teken van het thema Circus. De vereniging had voor allerlei activiteiten, zoals ringwerpen en slingerapen. Dit zorgde voor een zeer goede sfeer en een geslaagde Polsstokdag. Wat nog meer zorgde voor een mooie dag was een zeer goede wedstrijd met drie schansrecords.

Het eerste schansrecord viel te noteren bij de senioren. Waar Rian Baas (Oudewater) in de voorronde goede zaken deed met een afstand van 20.87 meter, sprong Erwin Timmerarends (Montfoort) hier in de finale ver overheen. De laatste weken liet Timmerarends al zien goed in vorm te zijn en tijdens zijn vierde sprong kwam dit er helemaal uit. De stok bleef mooi stilstaan waardoor hij alle tijd had om naar de top te klimmen en zijn uitsprong in te zetten. Het resultaat was een nieuw schansrecord van 21.33 meter. Hiermee is Timmerarends de vierde springer ooit die over de 21 meter weet te springen. Jaco de Groot (Woerden) kwam in zijn vijfde sprong nog het dichtste bij. Ook hij sprong over het oude schansrecord, maar kwam met 21.20 meter net tekort. Overall sprongen de senioren een zeer sterke wedstrijd. In totaal wisten 10 springers verder te springen dan 18 meter.

De andere twee schansrecords werden gesprongen in één categorie, bij de dames. In de voorronde heerste Fabiënne Overbeek (Benschop). Met 15.56 en twee sprongen tegen de vijftien meter grens aan, bleef zij haar concurrentes in eerste instantie nog voor. Dit veranderde in de finale waar eerst Wendy Helmes (IJsselstein) de 16-meter grens wist te passeren. Haar schansrecord van 16.48 meter was echter niet genoeg voor de winst. In haar laatste sprong wist Dymphie van Rooijen (Harmelen) het verse schansrecord opnieuw te verbeteren naar een afstand van 16.53 meter.

Naast deze hoogtepunten werd het publiek ook flink vermaakt door de junioren- en jongenscategorie. Waar leiders van het De Samenwerking-klassement, Ricardo Faaij (Haastrecht) en Reinier Overbeek (Benschop), vrijwel alle wedstrijden weten te winnen, was dit nu compleet anders. In de juniorencategorie is Daniël Cluistra (Haastrecht) de man in vorm. De laatste weken zet hij al steeds verdere afstanden neer. Met een nieuw persoonlijk record van 18.55 meter is hij dan ook een serieuze bedreiging voor Ricardo Faaij, welke in deze wedstrijd niet verder kwam dan 17.61 meter. Bas van Leeuwen (Woerden) wist zich naar een derde plaats te springen met een afstand van 17.21 meter.

Zoals eerder vermeld kwam ook Reinier Overbeek in de problemen tijdens de wedstrijd. Na de voorronde ging hij nog wel aan de leiding met een sprong van 16.24 meter. In de finale was het Jelle Timmerman (Linschoten) echter die de show stal. Hij wist de stok volledig stil te klimmen en door een flinke portie balanswerk wist hij de pols maar net over te krijgen. Het resultaat was een afstand van 18.43 meter. Dit betekent een vijfde afstand ooit voor een 15-jarige jongen, een erg knappe prestatie. Overbeek kwam met 18.26 meter nog wel in de buurt, maar dit was dus niet genoeg. Het podium werd opgevuld met Corné de Regt (Linschoten), welke tot een afstand kwam van 15.11 meter.

Al met al sprongen de Hollandse springers een zeer puike wedstrijd. De komende week zullen de wedstrijden plaatsvinden in Linschoten (woensdag) en Vlist (zaterdag). 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023