StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:21-03-2019
Bijgewerkt op:21-03-2019 13:13

MSVí19 en vv Montfoort scoren voor ALS

Bron: Nathan Voet
    

Het weekend van 6 en 7 april a.s. staat bij de Montfoortse voetbalverenigingen, MSV’19 en vv Montfoort, in het teken van stichting ALS. In dit weekend moeten de teams gaan scoren voor dit goede doel. Met deze actie proberen de Montfoortse voetbalverenigingen meer aandacht te krijgen voor deze spier- en zenuwziekte en geld op te halen voor onderzoek. De bedoeling is dat leden, teams en sponsoren voor het betreffende weekend zo veel mogelijk sponsors gaan zoeken voor deze actie. In het weekend is het zaak om de ballen tegen het net te schieten en het geld voor de onderzoeken binnen te scoren.  

Op dit moment heeft Nederland zo’n 1500 mensen die een vorm hebben van ALS. Aangezien er nog geen oorzaak is vastgesteld en geen oplossing is om deze ziekte tegen te gaan, is het noodzakelijk om onderzoek te doen voor deze mensen nu en anderen in de toekomst. De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS moet alle prioriteit krijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat met focus en samenwerking er betere oplossingen kunnen komen voor patiënten nu en in de toekomst. Vanuit de overheid is er geen financiering voor deze onderzoeken. Tijd voor actie. MSV’19 en vv Montfoort proberen een stapje in de goede richting te zetten door een financiële bijdrage te leveren voor deze onderzoeken. In het weekend van 6 en 7 april a.s. gaan de leden van beide verenigingen scoren voor ALS. Het doel is dat de leden zo veel mogelijk geld op weten te halen voor onderzoek. Familie, vrienden, bedrijven, iedereen is nodig om deze actie te steunen. Met zo veel mogelijk sponsors en goals, wordt de stap naar nieuw onderzoek groter en groter. 

“Samen trappen wij ALS de wereld uit”, aldus Angelique van der Lit(49).

Sinds februari 2018 heeft Angelique van der Lit de diagnose ALS. ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening geeft de signalen vanuit de hersenen niet meer door aan bij de spieren. “Bij mij waren de eerste verschijnselen krachtverlies in handen en benen. Hierdoor kan ik nu niets meer optillen en bijna niet meer lopen,” vertelt Angelique. Helaas is er voor deze ziekte nog geen medicijn. Hiervoor is geld nodig om onderzoek te doen naar de mogelijke oorzaken van deze ziekte. “Het allermoeilijkste aan deze ziekte is om je zelfstandigheid in te moeten leveren. Het wordt niet meer beter alleen maar slechter.” Naast het fietsen van de Mont Ventoux met dierbare vrienden en familieleden, gaat voetballend Montfoort ook alles op alles zetten om geld op te halen. “Belangrijkste is genieten van alle mooie dingen en lieve mensen in het leven.” “Samen trappen wij ALS de wereld uit”, aldus Angelique van der Lit. 

Voor de leden van beide verenigingen is het zaak om dit weekend optimaal te presteren binnen de lijnen. Met ongeveer 60 wedstrijden op het programma moeten de goals worden gemaakt. Aan goals alleen hebben we niet genoeg. Deze actie heeft zowel goals als sponsors nodig. Iedereen die deze actie wil steunen is van harte welkom. Op de website van MSV’19, www.msv19.nl, staat een invulformulier. Zo kan er op diverse manieren worden gesteund.  Deze formulieren kunnen worden ingevuld en ingeleverd in de boxen bij MSV’19, vv Montfoort en via de mail: voetballendmontfoort@outlook.com. 

Voetballend Montfoort gaat in het weekend van 6 en 7 april a.s. alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Natuurlijk is er steun en hulp nodig voor de Montfoortse voetballers. U steunt toch ook! “Samen trappen wij ALS de wereld uit.”

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel
ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020