StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:03-09-2018
Bijgewerkt op:03-09-2018 16:59

NK Polsstokverspringen – De Groot verslagen, Overbeek springt Nederlands Record

Bron: Polsstokbond Holland
  

Afgelopen zaterdag werd in Burgum gesprongen om het Nederlands Kampioenschap. Op de nieuwe accommodatie werd onder goede omstandigheden een historische wedstrijd versprongen. Reinier Overbeek (Benschop) verpulverde zijn eigen Nederlandse Jongens Record. Zijn 20.30 meter was een halve meter verder dan het oude Nederlandse Record. Naast hem werden ook Dymphie Baas (Oudewater) en Demi Groothedde (Jaarsveld) Nederlands Kampioen. Jaco de Groot (Woerden) werd afgetroefd door Oane Galama (Workum), die de seniorentitel pakte.

Op de nieuwe schansen in Burgum werd op alle schansen erg ver gesprongen. Maik Backx (Haastrecht) liet al in zijn eerste sprong zien dat er records gesprongen kunnen worden in Burgum. Met een persoonlijk record van 20.38 meter behaalde hij uiteindelijk de 5e plaats. In de eerste sprong ging Jaco de Groot direct over de 21-meter. Met 21.19 meter leek hij op weg naar prolongatie van zijn Nederlandse titel. Echter waren er meer concurrenten in vorm. Thomas van Midden (Vlist) sprong ook een nieuw persoonlijk record (20.80 meter), waarmee hij zich naar een derde plaats sprong. Van Midden kwam tijdens het Hollands Kampioenschap al dicht in de buurt van Jaco de Groot, en ook nu kwam hij dichtbij. De vierde Hollander in de seniorenfinale was Erwin Timmerarends (Montfoort). Hij kwam tot 20.62 meter, echter was dit slechts voldoende voor een vierde plaats. De enige Fries was Oane Galama en hij troefde alle Hollanders af in de finale. Hij kreeg tijd om te klimmen en met een perfecte uitsprong kwam hij tot 21.40 meter, waarmee hij zich Nederlands Kampioen mag noemen.

Bij de dames werd er over de gehele breedte erg goed gesprongen. Liefst vijf dames kwamen over de 15-meter en Dymphie Baas kwam zelfs tot 16.11 meter. Dit was al in haar eerste sprong, waarmee zij de concurrentie direct op scherp zette. Wendy Helmes (IJsselstein) kwam met 15.60 meter en 15.92 meter nog erg dichtbij, echter kwam zij net tekort voor de titel. Sigrid Bokma (Hindeloopen) completeerde het podium, zij sprong 15.61 meter. In haar laatste sprong kwam Dymphie Baas opnieuw over de 16-meter, waarmee ze haar titel nog meer glans gaf.

Het meest verrassende podium werd gevormd in de juniorencategorie. Toppers als Daniel Cluistra (Haastrecht) en Jan Teade Nauta (IJlst) kwamen hier tekort voor de finale, waardoor de weg vrij was voor andere springers. Zowel Jarno Hoekstra (IJlst) als Chris Anker (Vlist) wisten zich maar nipt te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Hun deelname leek extra kracht te geven. Anker kwam namelijk tot zijn tweede sprong ooit en sprong een zeer verdienstelijke 18.79 meter. Hoekstra deed dit nog beter, hij kwam in de finale tot een nieuw persoonlijk record van 19.14. Echter was het Freark Kramer (It Heidenskip) die er ver bovenuit stak. Met 20.44 meter sprong hij een nieuw Fries Junioren Record.

Reinier Overbeek heerst al het gehele seizoen in de jongenscategorie. Vanuit zowel het Friese als het Hollandse kamp volgen andere jongens hem over het algemeen op minimaal een meter afstand. Dit was ook tijdens het Nederlands Kampioenschap niet anders. Al in de voorronde kwam hij tot een nieuw schansrecord van 19.31 meter. Ook Timon de Haaij (Lopik) ging erg goed van start. Met 17.82 meter liet hij een zeer goede indruk achter. Uiteindelijk bleek dit genoeg voor het brons, want Rutger Haanstra (It Heidenskip) kwam nog tot een nieuw persoonlijk record van 18.23. Het hurazenstukje van de jongenswedstrijd was echter de vierde sprong van Reinier Overbeek. Na een beheerste aanloop en een snelle klim wist hij zijn beste sprong ooit te maken: 20.30 meter. Nooit eerder sprong een jongen over de 20-meter, maar voor het uitzonderlijke talent is niets onmogelijk.

In de meisjescategorie was het Hollandse kamp goed vertegenwoordigd. Met vijf van de achter springers uit Holland, waren er genoeg medaillekansen. En dat bleek ook zo te zijn, want de belangrijkste prijs ging mee naar Holland. Demi Groothedde (Jaarsveld) werd met 14.50 meter opnieuw Nederlands Kampioen, nadat ze dit vorig jaar ook al deed. Femke Rispens (Niehove) werd tweede en Bente Vlas (Heeg) derde.

Zo gingen er dit Nederlands Kampioenschap drie van de vijf hoofdprijzen mee naar Holland. Het polsstokverspring-seizoen komt hiermee zo goed als ten einde. Aankomende zaterdag zal de officiële seizoensafsluiting plaatsvinden met de Koppelcup in Jaarsveld.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024