Geplaatst op:07-02-2018
Bijgewerkt op:07-02-2018 11:18

Benschop verslaat Desto na spannende wedstrijd.

Bron: Leo Oudshoorn

Desto was de ploeg die Benschop tot op heden zijn enige nederlaag had toegebracht, dus dat Benschop revanche wilde was duidelijk. Desto echter dacht een goede kans te maken op de drie punten, daar Benschop de veel energie gekoste bekerwedstrijd in de benen had. Er ontstond een spannende, maar uiterst sportieve wedstrijd met het talrijke publiek als winnaar.

Desto ging vol van start en probeerde veel druk zetten op de bal. Benschop had moeite om daar onderuit te voetballen, maar gaf nagenoeg achterin niets weg. Slechts eenmaal was Dyaley Kers dicht bij een voorsprong voor Desto, maar hij schoot de voorzet van Sander Smink voorlangs. Benschop deelde slechts een paar plaagstootjes uit tot de 21e minuut. Jonathan Antonio werd even buiten het strafschop gebied gevloerd, wat een vrije trap opleverde voor Benschop. David Verweij ging achter de bal, maar zijn zwakke schot leek een gemakkelijke prooi voor keeper Jordy Pouw. Maar tot ontsteltenis van iedereen die Desto een warm hart toedraagt, liet hij de bal glippen en de 1-0 stond op
het bord.

Desto was niet van slag en bleef in hoog tempo Benschop onder druk zetten, maar tot aan de zestien en verder niet. Nadat Jonthan Antonio een vrije kop kans had over gekopt was het aanvoerder Martijn de With, die na een onschuldig kopduel met een gebroken jukbeen de wedstrijd moest verlaten.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Er ontstond wat commotie, toen Nick Marchal zijn grensrechter Rob Werkhoven even van de wereld schoot, maar gelukkig was hij snel weer de oude. Desto bleef het proberen en met name de corners zorgden voor de nodige spannende momenten, maar de achterhoede van Benschop heerste en stond weer als een huis. Benschop moest het van de counter hebben, maar kwamen daar nauwelijks aan toe.

David Verweij leek de 2-0 op zijn schoen te hebben maar zijn vliegend schop ging net over het doel. Desto ging alles of niets spelen en wisselde in korte
tijd drie spelers. Benschop bracht als tegenzet Kwame Ballo en Thomas Banfi in de wedstrijd en zij waren het die Benschop in vuur en vlam zetten. Nadat Kwame afgelopen dinsdag in de 85e minuut de 1-1 aantekende tegen Swift was hij het die op snelheid op rechts doorkwam en de meegelopen Thomas
Banfi bereikte. Koelbloedig met een simpele voetbeweging zette hij de 2-0 op het bord.

Benschop leek de punten te hebben, maar de 11 minuten durende extra tijd leken toch nog lang te gaan duren toen invaller Jouy Jorden snel daarna de 2-1 op het bord zette. Wat duw en trekwerk tussen Thomas Banfi en Nick Marchal om een snel te nemen vrije trap werd helaas door de overigens prima fluitende
scheidsrechter Belder geheel ten onrechte gezien als slaan en een kopstoot en dat betekende voor beide spelers een rode kaart. Dit was toch een smetje op deze zeer sportieve wedstrijd, waarin slechts een gele kaart was gevallen.

Benschop trok de overwinning en daarmee de drie punten over de streep. De
stemming na de wedstrijd was daardoor niet uitbundig vooral ook door de jukbeenbreuk van Martijn de With, die we veel sterkte toewensen met de genezing.

Opstelling vv Benschop

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, Jeroen Lamboo, Patrick Maton ,( Thomas Banfi), David Verweij, Jonathan Antonio (75e min Kwame Ballo) en Martijn de With (44e min Mike Vergouw).

Wat gaat er komen?

Zaterdag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen Kockengen op het programma. De uitwedstrijd eindigde in 2-2 en kijkend naar hun resultaten van de afgelopen twee wedstrijden, waarin ze maar liefst 10 keer scoorden zal Benschop weer vol aan de bak moeten. Steun onze jongen en zorg dat je om 14.30 uur op