StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:21-08-2022
Bijgewerkt op:21-08-2022 09:29

Jaco de Groot nieuwe Hollandse Kampioen met een sprong van 22-meter

Bron: Polsstokvereniging Polsbroekerdam, foto's Erik van Kordelaar
  

Tijdens een geweldige polsstokdag is Jaco de Groot (Kamerik) winnaar geworden van het Hollands Kampioenschap. In zijn laatste poging maakte hij de perfecte sprong en landde hij op 22.16 meter. Hiermee benaderde hij zijn Nederlandse Record, dat op 22.21 meter staat. 

De omstandigheden waren perfect in Polsbroekerdam. Zonnig en warm weer, publiek dat in grote getale kwam kijken en schansen die voldoen aan alle nieuwe eisen. Het publiek kreeg dan ook een fantastische wedstrijd voorgeschoteld. 

Rian Baas (Gouda) was favoriet bij de senioren en liet al in zijn eerste twee sprongen zien dat de concurrentie aan de bak kon. Met 20.70 meter en 21.46 meter zette hij de concurrentie op scherp. Erwin Timmerarends (Bodegraven) was de eerste die in de buurt kwam. Met 20.33 meter werd hij uiteindelijk derde. Jaco de Groot werd dit jaar geteisterd door blessures, maar hij liet zien precies op tijd in vorm te zijn. Zijn laatste sprong ging perfect over en landde op 22.16 meter, een sensationeel schansrecord. 

Het niveau bij de Dames lag erg hoog in Polsbroekerdam. De drempel voor de finale werd neergezet door Kimberley Slootjes (Haastrecht), die tot 14.65 meter kwam. De Kamerikse Gerianne Boer deed het iets beter en kwam tot 14.79 meter. Het publiek ging op de banken voor de sprong van Joriene Baas (Oudewater). Zij kwam tot een nieuw persoonlijk record en zette deze op 15.42 meter. Hiermee was Baas één van de verrassingen van de dag.

Uiteindelijk werd ze hiermee tweede, want Demi Groothedde (Jaarsveld) stak er bij de dames met kop en schouders bovenuit. Ze maakte drie sprongen van meer dan 16-meter, waarbij 16.29 meter haar beste was. Dik verdiend mocht zij de krans om de schouders ontvangen. 

Bij de junioren was Reinier Overbeek (Benschop) huizenhoog favoriet. Echter zette Hidde van Dam (Montfoort) als eerste een scherpe afstand neer. Zijn 17.84 meter was voldoende voor een derde plek, maar helaas kon Hidde door een blessure niet meer verder. Mark van der Horst (Schoonhoven) zette een keurige serie sprongen neer en landde in zijn laatste sprong op 19.38 meter. Reinier Overbeek had nog één sprong om hier overheen te gaan. Door een misslag miste hij het momentum en landde hij nipt voor het balletje. Zijn 19.32 meter was tekort en Van der Horst ging er vandoor met het Hollands Kampioenschap. 

In totaal werden er tijdens het Hollands Kampioenschap zeven persoonlijke records gesprongen, waarvan liefst vier (!) door Ferran Houdijk (Polsbroek). Hij begon de wedstrijd met een PR van 16.94 meter. Zijn goede seizoen maakte hij nog beter door in vier stappen naar 18.10 meter te gaan. Hiermee gaf hij de concurrentie het nakijken. Wessel Schenk (Schoonhoven) sprong ook een goede wedstrijd, maar zijn 17.84 meter was slechts goed voor het zilver. Jonathan Timmerarends (Montfoort) werd derde met 17.45 meter. 

Bij de meisjes kreeg Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) de handen van het publiek op elkaar. Zij verraste met een prachtige sprong van 14.65 meter, een nieuw persoonlijk record. De concurrentie stond hiermee op scherp. Leidster van het ABZ De Samenwerking-klassement Thalina van der Wind (Snelrewaard) is koelbloedig en sprong ook een nieuw persoonlijk record. Haar sprong van 15.46 meter was voldoende voor de titel. De Bodegraafse Lieke Stolwijk maakte het podium compleet. 


De kampioenen

Na het Hollandse Kampioenschap hebben de springers nog één klassementswedstrijd, aankomende vrijdag in Polsbroekerdam. Daarna vind op 3 september het Nederlands Kampioenschap plaats in Linschoten.  

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024