StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:25-06-2022
Bijgewerkt op:25-06-2022 09:36

U wilt toch ook dat wij meer tijd krijgen voor uw gezondheidsvragen?

Bron: Huisartsen Montfoort
    

Van 27 juni tot en met 1 juli vragen we als huisartsen en huisartsenmedewerkers extra aandacht voor de druk op de huisartsenzorg. En we stellen wat er nodig is om de huisartsenzorg nu en in de toekomst te behouden. Iedereen die daaraan kan en wil bijdragen – vanuit de huisartsenzorg, andere zorgsectoren en vanuit onze patiënten – vragen we om met ons mee te doen. Want de huisartsenzorg is onmisbaar voor de hele zorg.

Waarom 1 juli staken?

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat onder druk. De zorgvraag neemt toe en wordt complexer. Door veranderingen in het zorgstelsel en schaarste op andere plekken in de zorg wordt er een steeds groter beroep gedaan op de huisartsenpraktijken overdag en op de huisartsenposten in de avond-, nacht- en weekenduren. Patiënten moeten na verwijzing door de huisarts steeds vaker lang wachten op vervolgzorg. Daardoor komt de tijd die de huisartsen per patiënt hebben om het goede gesprek te voeren in de knel en vinden steeds meer huisartsen en medewerkers de werkdruk te hoog. Dat is een bedreiging voor het animo om als huisarts en in de huisartsenzorg te werken.

En dat terwijl de huisartsenzorg zo belangrijk is voor patiënten en zo’n cruciale schakel is in het hele zorgsysteem. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang blijft houden tot goede huisartsenzorg, daarom is het motto van de actieweek: “Iedereen een huisarts”. Het is het waard om daarvoor te knokken en te laten zien dat het tij gekeerd moet worden!

Wij steunen deze actie op 1 juli!

De huisartsen in Montfoort steunen deze actie en gaan ons beroep en uw zorg verdedigen op 1 juli op het Malieveld. Vanzelfsprekend zorgen wij dat er binnen Montfoort een huisarts aanwezig is voor spoedgevallen. Er kan op vrijdagmiddag 1 juli geen reguliere afspraak worden ingepland.  Veel van uw zorgzaken kunt u gemakkelijk zelf online regelen. Dit kan met de Uw Zorg online app via Uw Zorg online

Zo kunt u online herhaalrecepten aanvragen, vragen stellen, afspraken boeken en altijd uw medische gegevens inzien. Daarnaast is het ook belangrijk om u aan te melden bij het Landelijk Schakelpunt zodat al uw zorgverleners optimaal geïnformeerd blijven over uw zorgvragen en eventueel medicatie gebruik. Voor meer informatie:  Het LSP | Volgjezorg

Wij hopen dat u ons ook steunt en vragen hiervoor uw begrip. Dank u wel!

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
JazzTime (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023