StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-03-2021
Bijgewerkt op:14-03-2021 10:56

35.000 gratis bomen gaan op EV-Bomenparade

Bron: MeerBomenNU
    

MeerBomen.Nu plant in coronatijd 500.000 gratis bomen en struiken in Nederland

Vrijdag 12 maart bracht Meer Bomen Nu de laatste 35.000 bomen en struiken naar hun definitieve plek. Het wass de afronding van een succesvolle bomenplant campagne die ook volgend  jaar weer gaat plaatsvinden. Vanuit de bomenhub in Hoofddorp vertrok de EV-bomenparade bestaande uit een rij van Tesla’s met aanhangwagen, Nissanbusjes en andere elektrische voertuigen van de bomenhub richting alle windstreken. In het hele land hebben 2300 vrijwilligers geholpen met bomen verzamelen en verplanten. Vrijdag was de eindspurt en viert MeerBomenNu dat er in deze coronatijd met zijn beperkingen toch 500.000 bomen en struiken zijn geplant.

Vergroenen kan goedkoper en sneller

Met de campagne heeft MeerBomenNu laten zien dat het vergroenen van Nederland vooral goedkoper en sneller kan. Daarom werkt MeerBomenNu met gratis jonge boompjes en struiken uit de natuur. Denk hierbij aan bomen en struiken die te dicht langs paden staan, berken die de hei overgroeien, jonge boompjes die in de schaduw van andere bomen geen overlevingskans hebben, maar ook takken van wilgen, vlinderstruiken en vlieren. De natuur levert genoeg, we hoeven er enkel maar gebruik van te maken.

Onbeperkt schaalbaar
Deze manier van werken is onbeperkt schaalbaar, te kopiëren en iedereen kan meehelpen. 2300 vrijwilligers hielpen mee zodat 900 boeren en burgers die afgelopen zomer bestelden, bomen hebben ontvangen. De meeste zaailingen belanden in startende voedselbossen en langs boerenakkers. De perenbomen en sneeuwballen die door corona onverkocht bleven, fleuren nu tienduizenden tuinen op.


Actie Koele peer: lever je oude koelkast in voor perenbomen

1 miljoen bomen planten
Vanwege corona is het aantal van 1 miljoen niet gehaald, maar met trots meldt MeerBomenNu dat 500.000 bomen en struiken een tweede kans hebben gekregen. En volgend jaar gaan we weer met alle vrijwilligers en ons opgebouwde netwerk weer aan de slag om wel die 1 miljoen bomen te planten, aldus Hanneke van Ormondt, projectleider.

Meehelpen op de bestemmingen van de EV-Bomenparade:
Voor wie op nog een handje wil helpen?  Op www.MeerBomen.nu vindt u de locaties waar de komende dagen nog druk geplant gaan worden. Alle hulp is welkom

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021