StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:04-03-2021
Bijgewerkt op:04-03-2021 09:12

Geef vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021

Bron: Nationale vrijwilligersprijzen
    

De Nationale Vrijwilligersprijzen worden dit jaar weer uitgereikt op 10 juni. In heel Nederland zijn er genoeg vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die veel werk verzetten. Jurylid Jan van Zanen doet een oproep aan al die organisaties om zich te nomineren. Op deze manier krijgt vrijwilligerswerk de erkenning die het verdient en stimuleren we anderen om ook vrijwilliger te worden. Het is nodig. Juist in deze tijd.


www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen

Hoe zou Nederland eruitzien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. Vrijwilligers verzetten ongelooflijk veel werk. Ze doen dat vanuit de liefde van hun hart en bereiken daarmee resultaten die je vaak niet in de jaarrekening kunt teruglezen. Hoe leg je uit dat iemand in armoede weer zin kreeg in het leven doordat een vrijwillige coach naast hem ging staan? Hoe leg je uit dat een buurthuis open kon blijven doordat vrijwilligers zorg hebben voor hun buurt? Dat mensen kunnen sporten dankzij vrijwilligers? Hoe leg je uit dat een iftar gegeven kon worden in een inloophuis voor dakloze moslims dankzij voedseldonaties door bedrijven en vrijwillige koks?

Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering

Met de Nationale Vrijwilligersprijzen kunnen vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema nieuwe gezichten. De bedoeling is dat zoveel mogelijk nieuwe mensen en initiatieven meedingen naar de prijzen. Er zijn drie categorieën in de Nationale Vrijwilligersprijzen: voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie tot en met 28 maart 2021 zelf aanmelden. Voor landelijke initiatieven of organisaties moet het bedrijfsleven hun favoriete organisaties aanmelden. En ten slotte individueel: die ene vrijwilliger of die vrijwilligers die extra bijzonder zijn voor een initiatief of organisatie.

In juni reikt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit.

Het thema in 2021

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema nieuwe gezichten. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen en initiatieven meedingen naar de prijzen. De selectiecommissie selecteert op wat je hebt gedaan zodat nieuwe gezichten zich bij jouw organisatie of initiatief thuisvoelen.

Er zijn drie categorieën in de Nationale Vrijwilligersprijzen:

Lokaal (€ 7.500,- en 12 x een filmproductie): voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie vanaf 18 januari 2021 zelf aanmelden.
Landelijk (€ 7.500,-): Voor landelijke initiatieven of organisaties. Je kunt jezelf niet opgeven. We vragen het bedrijfsleven om hun favoriete organisaties aan te melden.
Individueel, de VriendenLoterij Passieprijs (350 x € 250,-): voor gepassioneerde vrijwilligers. Die ene vrijwilliger of die vrijwilligers die extra bijzonder zijn voor jouw initiatief of organisatie.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij (alle geldbedragen) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (alle filmproducties).

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021