StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:23-10-2020
Bijgewerkt op:23-10-2020 09:27

Uitreiking Witte Anjer Prijs 2020 tijdens speciale online Veteranen Talkshow

Bron: Alex Klusman
  

De Witte Anjer Prijs 2020 wordt door het Nationaal Comité Veteranendag uitgereikt aan iemand die zich extra inzet voor veteranen. Tijdens een speciale online Veteranen Talkshow, die aanstaande zaterdag 24 oktober vanaf 18.45 uur te volgen is via de site van Veteranendag, zal de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Frank van Sprang de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2020 bekend maken.

Nominaties uit provincie Utrecht

De Witte Anjer is het symbool voor waardering voor alle Nederlandse veteranen. Dit jaar hebben de volgende veteranenorganisaties nominaties ingediend voor de Witte Anjer Prijs 2020: het Veteraneninstituut, het Veteranen Platform, de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, de Veteranen Ombudsman en de Raad voor militaire Zorg en Onderzoek. 

Opvallend dit jaar is dat er maar liefst 3 nominaties afkomstig zijn uit de provincie Utrecht.

Peter Bercx

Voormalig marinier Peter Bercx uit Utrecht werd meerdere malen uitgezonden, naar onder andere Cambodja en Bosnië. Zelf noemt hij het een wonder dat hij levend teruggekomen is van zijn 6 maanden in Sarajevo. ‘Wij hebben daar zoveel onder vuur gelegen, dat was niet normaal.’ Na 23 jaar diensttijd zet hij zich inmiddels al weer 25 jaar in voor veteranen. Met de Dutch Marines Rowing Challenge zet hij zich in ‘bddy’s in nood.’

 

Dennis & Mariska van der Kraats

Mariska van der Kraats uit Huis ter Heide heeft samen met veteraan en echtgenoot Dennis het Veteranen Search Team (VST) opgericht. De eerste zoekactie van hun searchteam was naar Anne Faber. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een professionele vrijwilligersorganisatie die een beroep kan doen op de inzet van ruim 1500 oud-militairen en veteranen.

Gerrit Vink

‘De wandelende veteranen encyclopedie’ wordt Gerrit Vink uit Zeist wel genoemd. Ruim 30 jaar was hij als vrijwilliger bij het Veteraneninstituut aanwezig bij vrijwel alle reünies, bijeenkomsten en herdenkingen. Voor alle veteranenvragen kon je bij Gerrit terecht.

Jury

Uit alle nominaties wordt de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2020 gekozen. Dit wordt gedaan door een jury die dit jaar bestaat uit: Angelien Eijsink (juryvoorzitter en lid van Nationaal Comité Veteranendag), Maaike Hoogewoning (actief dienend veteraan en winnaar van de Witte Anjerprijs 2019), Lydia Jager (veteraan en werkzaam voor Bijzondere Uitvaarten bij Monuta), Herman Pestman (PTSS buddyhond-trainer en winnaar Witte Anjerprijs 2018) en Jaap Willem Kleijwegt (voormalig lid Nationaal Comité Veteranendag).

Meer erkenning voor veteranen

De Witte Anjer staat symbool voor de waardering van Nederlandse Veteranen en wordt gedragen links op de borst. Jaarlijks dragen duizenden mensen de bloem tijdens de Nederlandse Veteranendag, waaronder de koning en de minister-president. Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en actief dienende militairen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024