Geplaatst op:10-08-2020
Bijgewerkt op:10-08-2020 08:48

Verre sprongen onder tropische omstandigheden bij de Verburg Kaas Bokaal

Bron: Promotiecommissie PBHolland, foto Erik van Kordelaar

Afgelopen zaterdag werd er in Zegveld door verschillende klassen gesprongen om de Verburg Kaas Bokaal. Het waren tropische omstandigheden voor de springers die daar echter goed mee om konden gaan. Dat bleek wel uit de afstanden van de winnaars die verre sprongen wisten neer te zetten.

Daniël Cluistra (Haastrecht) zette al vroeg in de wedstrijd bij de Senioren de toon met een prachtige afstand van 19,49 meter. Tot de finale was dit nog de verste afstand in de wedstrijd waarop iedere springer uit de Senioren-categorie zich op stuk beet. In de finale brak Erwin Timmerarends (Montfoort) echter de ban door met een afstand van 19.98 meter de leiding over te nemen. Wouter van Midden (Vlist) deed daar in zijn laatste sprong nog een schepje bovenop met 20.63 meter, de winnende afstand van de avond!

Wouter van Midden, winnaar bij de senioren

In de Junioren-categorie bleek juist de sprong uit de eerste ronde de winnende. Reinier Overbeek (Benschop) sprong in de eerste ronde 19.86 meter en werd daarmee de winnaar van de Verburg Kaas Bokaal bij de junioren. Het podium werd aangevuld met Lucas van Eijk (Haastrecht) die met een zeer verdienstelijke afstand (18.96 meter) tweede werd en Guus Hoogland (Montfoort) complementeerde het podium met 18.04 meter.

Bij de dames is de laatste paar wedstrijden Kimberly Slootjes – Engelhard (Haastrecht) in vorm. Ook in deze wedstrijd liet zij haar klasse zien. Als enige vrouw wist zij de 15-meter grens te passeren, namelijk 15.13 meter. Fabiënne Overbeek (Benschop) werd tweede met een afstand van 14.79 meter. Daarmee eindigde zij net boven Wendy Helmes (IJsselstein) die een afstand van 14.53 meter op het bord noteerde.

Bij de jongens is het elke keer weer spannend wie er met de bokaal er vandoor gaat. Dit keer was het Roy Velis (Benschop) die er met kop en schouders bovenuit stak. Hij zette een afstand neer van maar liefst 18.97 meter, dit was voor hem tegelijkertijd een nieuw persoonlijk record. Op geruime afstand werden Ties Meijer (Kockengen) en Hidde van Dam (Montfoort) respectievelijk tweede en derde met een afstand van 17.61 meter en 17.11 meter.

Bij de meisjes was de strijd ongekend spannend tussen Laura Maaijen (Haastrecht) en thuisspringster Lieke Stolwijk. (Bodegraven) Uiteindelijk trok Laura Maaijen aan het langste eind met een afstand van 13.65 meter. Lieke Stolwijk behaalde een zeer verdienstelijke tweede plek met een afstand van 13.52 meter. Thalina van der Wind (Snelrewaard) complementeerde het podium met een afstand van 12.84 meter.

Aankomende zaterdag wordt er om 14:00 uur gesprongen om De Samenwerking Bokaal in de Vlist.