StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:29-05-2018
Bijgewerkt op:29-05-2018 09:59

Jaco de Groot wint met eerste 21 meter sprong van het seizoen

Bron: Polsstokbond Holland
    

Jaco de Groot (Woerden) heeft de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal op zijn naam geschreven. In de zonovergoten wedstrijd begon hij in de voorronde met 20,70 meter en scherpte dat in de finale aan tot 21,00m. Doordat alleen de voorronde meetelt in het De Samenwerking-klassement kwam hij slechts één centimeter tekort om de leiderstrui te heroveren.

De leider in het klassement blijft Wouter van Midden (Vlist), die tweede werd met 20,00m. Hij lijkt te profiteren van de moeizame seizoenstart die de traditionele top-3 springers hebben. De Groot, Timmerarends en Baas zijn aan het experimenteren met hun techniek, waardoor de resultaten nog wisselvallig zijn. Daarentegen heeft van Midden grote stappen gezet en springt constant over de 20 meter. Derde in de wedstrijd werd Rian Baas (Utrecht) met 19,95. Hij vierde eigenlijk zijn vrijgezellenfeest, maar mocht van zijn vrienden alsnog mee springen op voorwaarde dat hij een rokje droeg. Dit belemmerde hem niet om een podiumplek te veroveren.

Bij de dames won Fabiënne Overbeek (Benschop) met 15,09m. De jonge springster profiteerde ervan dat klassementsleidster Dymphie Baas (Oudewater) haar wedstrijd door een lichte blessure moest staken tijdens de aanloop van haar eerste sprong. Wendy Helmes (IJsselstein) werd tweede met 14,72m en Kimberly Engelhard (Gouda) maakte het podium met 14,22m compleet.

De junioren lijkt dit seizoen de spannendste categorie te worden, want de springers geven hier weinig op elkaar toe. Zo moest klassementsleider Daniel Cluistra (Haastrecht) de finale nipt missen, want zijn 17 meter was niet genoeg. Richard van Bemmel (Utrecht) won dit keer met 17,24. Chris Anker (Vlist) en Matthieu van Vuuren (Benschop) sprongen beiden 17,08, maar omdat Chris zijn tweede afstand beter was kreeg hij de tweede prijs.

De jongens topklasse wordt gedomineerd door Reinier Overbeek (Benschop). Ook deze wedstrijd schreef hij makkelijk op zijn naam met 18,14, terwijl hij tijdens de wedstrijd op woensdagavond het schansrecord verbeterde naar 19,60m. Achter hem eindigde de aanstormende talenten Guus Hoogland (Montfoort) en Roy Velis (Benschop) met respectievelijk 15,94m en 15,86m. Voor Roy was dat een ruime verbetering van zijn persoonlijk record.

Bij de meisjes werden de meeste persoonlijke records gesprongen. Winnares Demi Groothedde (Jaarsveld) won wel met 13,14m, maar kwam nog lang niet aan haar topafstand. Lizanne Schilt (Polsbroek) kwam met haar persoonlijke record van 13,05m erg dichtbij haar eerste overwinning. Laura Maaijen (Haastrecht) verbeterde haar p.r. zelfs tweemaal en kwam uiteindelijk op 12,39m.

In de avond sprong de 2e klasse om de Zwarte Bokaal. Niels van der Kroef (Linschoten) won bij de senioren met 16,14, maar de wisselbeker ging naar junior Auke de Wit (Jaarsveld) die in twee persoonlijke records tot 16,62 kwam. De bokaal bij de jongens ging naar Mark van der Horst (Schoonhoven) die een p.r. van 14,44 sprong. De trofee van de dames ging naar Suzanne Mulder (Vlist), die nog bij de meisjes springt. Met haar p.r. van 12,70 kwam ze verder dan alle dames, waar Leonie de Regt (Linschoten) met 11,93 won. De laatste bokaal was voor de springers van de jeugdschans en ging naar Bart van den Hoek (Montfoort) met 9,34.

Aankomende zaterdag 2 juni wordt er in Vlist gesprongen om de De Samenwerking-bokaal. Start van de wedstrijd staat gepland om 18.30 uur.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Stadspraet


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024