Geplaatst op:22-05-2018
Bijgewerkt op:22-05-2018 08:52

Benschop heeft geen kind aan SVM

Bron: Leo Oudshoorn

De laatste uitwedstrijd van het seizoen was voor kampioen Benschop een “makkie”. SVM voelde de hete adem van het onderaan staande Driebergen in zijn nek en de gezellige dorpsclub had de punten hard nodig om degradatie te voorkomen. Benschop werkte in ieder geval niet mee en ook Driebergen verloor, dus de situatie bleef voor hen onveranderd en SVM zal het vege lijf moeten redden via de nacompetitie.

Vanaf het begin bleek, dat SVM een maatje te klein was voor Benschop Toch waren de eerste kansen van de wedstrijd voor SVM. Debutant keeper Stan van Vliet had tot twee keer toe het geluk, dat spits de Kok niet scherp genoeg was. Eerst knalde hij op de lat en even later wist Stan redding te brengen. Het was ook gelijk hun laatste wapenfeit want in de 6e minuut stond de 0-1 op het bord.

De watervlugge Patrick Maton snelde langs zijn directe tegenstander en bood Jeroen Roodenburg de mogelijkheid om te scoren. Benschop ging door en in de 18e minuut was het de opkomende Remco van Wijngaarden, die David Verweij in stelling bracht. Met een doffe knal werd het 0-2. Vijf minuten later was het weer raak. Weer was het Patrick Maton die aan de basis stond. Nu was het Thomas Banfi, die via de onderkant van de lat raak kopte.

Na de rust was het invaller Jonathan Antonio die door Coen vd Snoek vrij voor de SVM keeper werd gezet en met wat geluk zette hij de 0-4 op het scorebord. Benschop speelde een hele leuke wedstrijd voor de toch weer talrijk meegereisde supporters en liep in de 64e min uit naar 0-5. Een prachtige een twee tussen Coen vd Snoek en Martijn de With werd doeltreffend afgemaakt door de laatste. De ene na de andere kans ontstond er voor Benschop en er hadden dubbele cijfers op het bord gestaan als alle kansen waren benut.

In de 70e minuut werd het 0-6 door Thomas Banfi uit een pass van David Verweij en David Verweij zorgde voor het slot akkoord door de geven penalty wegens het onderuit halen van de uitblinker van vanmiddag Patrick Maton onberispelijk in te schieten en de 0-7 eindstand was geboren. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Dorrestein waren vriend en vijand het er wel over eens, dat het voor SVM nog een lange weg gaat worden om ook volgend jaar weer derde klas te voetballen. Benschop kon terug kijken op een leuke voetbalmiddag.

Benschop speelt volgende week zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen DOSC. De wedstrijd  begint om 14.30 uur en het zal de afscheidswedstrijd worden van Jeroen Lamboo. Verder is er s ’avonds om 19.30 uur de uitreiking van de gouden en zilveren schoen.

Opstelling Benschop:

Stan van Vliet, Jeroen Lieverse, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden,( 65e min Niels Beeres), Jeroen Lamboo, Patrick Maton, Jeroen Roodenburg, (46e min Jonathan Antonio, 56e min Stef Elings), Thomas Banfi, David Verweij en Martijn de With.

Benschop 2

Benschop 2 is na een 1-1 gelijkspel tegen koploper Odysseus 2 winnaar geworden van de 3e periode en gaat de nacompetitie in voor een plaats in de reserve eerste klas.