Bijgewerkt op:23-04-2018 16:07

Terechte puntendeling bij Lopik

Bron: Bert Haars

Op de mooie zonnige accommodatie onderaan de Lekdijk in Everdingen hebben de ploegen van Everstein en Lopik laten zien waarom voetbal zo mooi kan zijn.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er al veelvuldig vooruitgeblikt, beide ploegen maken immers nog kans om de derde periodetitel naar zich toe te trekken. De thuisploeg kende een flitsende start door in de 2e minuut al op voorsprong te komen.

Twan Schimmel kon een hard schot eerst nog pareren maar in de rebound schoot Sander Bergschoeff wel raak, 1-0. In de 5e minuut zag Victor Snoek een gerichte doelpoging weggekopt door Lopikspeler Jacco Borst.

In het eerste kwartier had Lopik vooral moeite met de snelheid van rechterspits Guilermo Ooft, die veelvuldig werd aangespeeld. Toch kwam Lopik na de bliksemstart van Everstein terug in de wedstrijd, in de 15e minuut werd Ardy de With aangespeeld, draaide om zijn as en schoot de bal tegen de paal.

Drie minuten daarna lag de With de bal terug op de opkomende Davy Boon, vanaf circa 15 meter schoot Boon de bal keihard tegen de onderkant lat. De terugkaatsende bal werd daarna alsnog ingeschoten door Reddam maar de scheidsrechter had kort daarvoor al gefloten voor een moeilijk zichtbare overtreding van de bezoekers waardoor dit doelpunt niet werd geteld.

In het vervolg van de eerste helft werd door beide ploegen heel leuk voetbal gespeeld met kansen over en weer. Een tactische ingreep van trainer Bertus van Schaik door in de slotfase van de eerste helft Dave van de Akker op de gevaarlijk Ooft te zetten leek zijn vruchten af te werpen. Toch draait de ploeg van Everstein uiteraard niet alleen op Ooft, Yently Lemmer speelde ook een opvallende partij en had pech dat zijn doelpoging van de lijn werd gehaald door Van de Akker.

In de slotfase van de eerste helft was er nog een hoogtepunt te beleven, in de 44e minuut ontfutselde Ardy de With de bal van de voeten van  de prima spelende centrale verdediger Erik Bergshoeff en stevende op het vijandelijke doel af. Net voordat de With wilde uithalen werd de bal alsnog voor zijn voeten weggegleden door Bergshoeff die daarmee zijn foutje herstelde. In de tweede helft nam Lopik direct het initiatief, in de 50 minuut schoot Reddam de bal na een pass van De With rakelings over de deklat en was Everstein gewaarschuwd.

De voortreffelijk spelende Jonathan Werrie stoomde in de 63e minuut op en passeerde enkele spelers van Everstein, zijn pass op de links van hem weg lopende de Wit was op maat en de With schoot de bal fantastisch diagonaal hoog in het net, 1-1.

Lopik was in tweede helft bovenliggend maar er was geen sprake van een groot krachtverschil. In de 72e minuut bracht Van Schaik jeugdspeler Roan Buys in de ploeg voor de moe gestreden Bas Landman en Roan speelde naar behoren.  Beide ploegen creëerden nog wel kansen maar de krachten waren door het fraaie warme weer in de laatste 10 minuten verspeeld.

De prima leidende scheidsrechter Ter Hove floot exact na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd en iedereen leek tevreden te kunnen zijn met deze puntendeling en de prima sportieve prestaties van beide teams. HSSC heeft na de overwinning op Kockengen echter de beste papieren voor de derde periode maar de rollen voor de ploegen van Everstein en Lopik voor het spelen van de nacompetitie zijn zeker nog niet uitgespeeld.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jonathan Werrie, Floor Manschot, Reda Reddam, Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Davy Boon, Dave van de Akker, Bas Landman (72e Roan Buys), Matrix Tuls (36e Jako den Uyl), Ardy de With.