Geplaatst op:17-04-2018
Bijgewerkt op:17-04-2018 16:43

Benschop op de drempel van de tweede klasse

Bron: Leo Oudshoorn

Het had zo mooi kunnen zijn. Winnen van Maarssen en Desto winnen van Focus en het kampioenschap was definitief binnen. Benschop had geen moeite om Maarssen te verslaan, maar Desto kreeg het niet voor elkaar de drie punten te pakken. Bijna 10 minuten na het laatste eindsignaal kwam de definitieve 2-2 door, waardoor de voorsprong op Focus 12 punten werd met nog vier wedstrijden te spelen en een beter doelsaldo van plus 15. Het kampioenschap kan Benschop niet meer ontgaan.

Benschop begon rustig aan de wedstrijd en ving de gemotiveerde mannen uit Maarssen simpel op. Zij probeerden met veel inzet het Benschop moeilijk te maken, maar Benschop raakte niet onder de indruk en op een kopbal van van Vuuren na hoefde Mitchell van Oort niet op te treden.

Na 25 minuten was het Benschop, dat wat speldenprikjes uitdeelde, maar de 17 jarige doelman Shane van Zanten hield keurig zijn doel schoon na mogelijkheden voor Patrick Maton en David Verweij.

Na de rust stelde Benschop snel orde op zaken. Met prima aanvallend voetbal werd Maarssen weg gespeeld. Uit een corner van Jeroen Lamboo knalde Stef Elings in de 49e min de bal onhoudbaar achter van Zanten. Maarssen stortte conditioneel helemaal in en Benschop kreeg kans op kans. Jeroen Lamboo wist een mooie voorzet van Patrick Maton niet te verzilveren, maar even daarna stond toch de 0-2 op het bord. David Verweij kwam prima door en bracht de bal bij de geheel vrijgelopen Patrick Maton, die simpel de bal kon intikken. Benschop had geen kind meer aan Maarssen en liep gemakkelijk uit naar de 4-0 eindstand. Eerst was het de razend snelle Patrick Maton, die de achterhoede zijn hielen liet zien en keeper van Zanten verschalkte. Het slotakkoord was voor David Verweij, die in de allerlaatste minuut een penalty, gegeven voor het wegslaan van de bal, feilloos benutte, 4-0. De goed leidende scheidsrechter Reijnen blies direct daarna voor het eind. Het wachten daarna was op een mooi bericht uit Utrecht, maar dat kwam helaas niet en de geplande feestelijkheden werden uitgesteld.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen OSM in Maarsenbroek op het programma. De spelers en supporters bus vertrekt om 12.30 uur vanaf het sportpark. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur. Een punt is voldoende voor het kampioenschap.

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse (70e min Coen vd Snoek), Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, (75e min Jimmy Vendrig), Jonathan Antonio, (75e min Thomas Banfi), Jeroen Lamboo, Martijn de With, Patrick Maton en David Verweij.