StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:04-03-2024
Bijgewerkt op:04-03-2024 10:33

Vrouwen krijgen de aandacht die ze verdienen op het Woman & Parkinson event

Bron: Wendy van Wijk
  

Op vrijdag 31 mei 2024 vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar het Woman & Parkinson Event plaats op Recreatiepark De Dikkenberg in Bennekom . Vrouw & Parkinson is bedoeld om (jonge) vrouwen met de ziekte van Parkinson te inspireren, te verwennen en te verbinden. 'Tijdens de eerste editie werd duidelijk hoe groot de behoefte is aan meer aandacht voor vrouwen met Parkinson.'

Verrast door succes Initiatiefnemer en deskundige Wendy van Wijk-Lugthart (54) van Wendy's Parkinson Journey (www.wendysparkinson.com) was er vorig jaar ook bij. verrast door het succes van haar spontane idee: 'Ik wilde een leuke dag organiseren voor vrouwen met de ziekte van Parkinson. Ze met elkaar in contact brengen, informeren en met een goed gevoel naar huis laten gaan.' Dat werkte; sprekers Annelien Oosterbaan en Willanka Kapelle (beiden verbonden aan het RadboudUMC) vertelden over hun onderzoek naar Parkinson bij vrouwen, er was ruimte om bij te praten en ervaringen uit te wisselen, er werd gebokst met Hans Louwerse van Parkinson Boxing Nederland en een professionele visagist zorgde voor dat de deelnemers er prachtig uitzagen op de foto.

Thema: geluk Wendy kon er niet omheen: 'Iedereen vroeg meteen naar een tweede editie. Dit jaar gaan we nog groter. Het thema is geluk. Wat is geluk precies? En nee, je hoeft zeker niet alleen maar de hele dag vrolijk te zijn?! Wat betekent geluk voor uw persoonlijke levenstevredenheid, levenskwaliteit en welzijn? Sprekers zijn onder meer de veelgevraagde geluksexpert Guy van Liemt RM, voormalig directeur van EHERO, het geluksinstituut binnen de Erasmus Universiteit, en klinisch neuropsycholoog Annelien Duits van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Guy van Liemt: “Geluk staat niet altijd gelijk aan plezier. Plezier is slechts tijdelijk, terwijl er ook veel duurzamere vormen van geluk bestaan. Zoals levenstevredenheid, die draait om welzijn en kwaliteit van leven. Dit omvat *alle* levensdomeinen. Je gezondheid, werk, financiën maar ook gezin, sociale relaties, zingeving en spiritualiteit. En daar horen alle emoties bij, positief en negatief. Niet alleen zoals het is, maar meer zoals je het bekijkt. Hier kun je invloed op uitoefenen. Verdriet hoort erbij leven, en dus onderdeel van geluk.

Dankbaarheid kan een belangrijke levensvaardigheid zijn om de kwaliteit van het leven zoals je het ziet of ervaart te vergroten." Met mijn platform wil ik positief inspireren en laten zien dat je samen verder komt dan alleen. Dit thema sluit daar mooi bij aan.' Deelnemers kunnen inspirerende workshops volgen, deelnemen aan verschillende bewegingsvormen – waaronder yoga – en dit jaar is er ook een visagiste aanwezig die de vrouwen helpt de mooiste versie van zichzelf te worden.
Trend: meer wetenschappelijke aandacht voor ziekten bij vrouwen

Het evenement is gratis toegankelijk, mede dankzij hoofdsponsor Recreatiepark De Dikkenberg. Wendy: 'Met mijn marketingachtergrond vind ik het een uitdaging om alle onderdelen van het evenement gesponsord te krijgen, zodat het ook echt een cadeau is voor veertig vrouwen met Parkinson.' Dit jaar krijgt ze ondersteuning van een organisatorisch team van vrijwilligers: zeven veerkrachtige vrouwen die zelf ook Parkinson hebben.
Het evenement past in de ontwikkeling van meer wetenschappelijke aandacht voor de ziekte van Parkinson bij vrouwen, en de verschillen met mannen die de aandoening hebben. Wendy: 'Het wordt tijd dat ook vrouwen met Parkinson de aandacht krijgen die ze verdienen. Maar tijdens Woman & Parkinson wil ik vooral alle vrouwen zien stralen. Dan is mijn dag een succes.'

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024