StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-10-2023
Bijgewerkt op:06-10-2023 17:20

Stap dichterbij volwaardige vestiging Bibliotheek Montfoort

Bron: Gemeente Montfoort
  

Gemeente Montfoort ontving in september 2023 een eenmalige specifieke uitkering (SPUK) van de Rijksoverheid om de bibliotheekvoorziening in Montfoort te verbeteren. In opdracht van de gemeente bundelen bibliotheekorganisatie Het Groene Hart en de SWOM hun krachten om hiermee het afhaalpunt dat er nu in Montfoort is uit te gaan bouwen naar een volwaardige bibliotheek.

Landelijke subsidie
Gemeente Montfoort kreeg, als enige gemeente in de regio, net als 51 andere gemeenten in Nederland, de financiering toegekend. De Rijksoverheid stelt dit geld beschikbaar om de bibliotheek nu en in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te maken.

Volgens Hester van Beek, directeur van Bibliotheek Het Groene Hart is de financiering hard nodig. “Vanaf 2025 komt er een zorgplicht voor gemeenten en provincies om de toegang tot de openbare bibliotheek te waarborgen. Iedere inwoner heeft dan recht op een goed bereikbare volwaardige openbare bibliotheek. De Bibliotheek in Montfoort is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal. De Bibliotheek zorgt er samen met partners voor dat iedereen taal-en digivaardig is en zich een leven lang kan ontwikkelen. Dat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie en er zijn weg in kan vinden. Dat iedereen kennismaakt met literatuur, kunst en cultuur. En dat komt tot uiting in een mooie inspirerende plek, een uitgebreide boekencollectie en vele activiteiten.

Uitbreiding op dezelfde plek
De verwachting is om rond de jaarwisseling een uitgebreidere bibliotheek te openen op de huidige plek van Huis van Ervaring, aan Kasteelplein 7. Dit is een eerste stap naar een volwaardige bibliotheek. Wat gaat er rond de jaarwisseling veranderen? We gaan van een afhaalpunt naar een bibliotheek met een boekencollectie om te lezen en lenen. De service uren worden uitgebreid, zodat de bibliotheek vaker geopend is. Daarnaast worden er door Bibliotheek Het Groene Hart en de SWOM meer activiteiten ontwikkeld en georganiseerd.

Wethouder Van Dalen: “Dit is een mooie en belangrijke stap voor de inwoners van Montfoort, met name voor de jeugd en ouderen. Ik kijk uit naar het moment dat de bibliotheek in Montfoort straks uitgebouwd is naar volwaardige bibliotheek. Dit wordt mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de gemeente, Bibliotheek Het Groene Hart en de SWOM.”

De naam van Huis van Ervaring wordt straks weer Bibliotheek, omdat dit herkenbaar is voor iedereen en duidelijk maakt wat je hier kan doen.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop jazz (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024