StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-09-2023
Bijgewerkt op:08-09-2023 11:54

Levend erfgoed

Bron: Eduard Treur Werkgroep Open Monumentendag
    

Ooit stonden er vijf kastelen binnen de grenzen van Montfoort en Linschoten. Het kasteel van Montfoort in de stad Montfoort. Een historische burcht, groot en krachtig. Waar de burggraven en jonkvrouwen woonden. En in Linschoten waren maar liefst vier kastelen en kasteelheren die de dorpelingen en hun belangen beschermden. In het programma van Open Monumentendag wordt dit jaar daarom de nadruk gelegd op kastelen en gaan we deels terug in de tijd om het cultureel erfgoed 'levend' te houden. Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, openen daarom meerdere Montfoortse monumenten hun deuren en worden er meerdere activiteiten georganiseerd.

In Stadsmuseum 'De Knoperij', Keizerstraat 25, is ook veel te zien over de geschiedenis van Montfoort. Zo kunt u ook tijdens deze dag een expositie over Het Kasteel bezoeken en wordt er gewerkt aan een maquette van Kasteel Montfoort.

De Knoperij is ook het startpunt van een monumentale stadswandeling (vertrek 13.30 uur) en de locatie voor een verhalenverteller over Het Kasteel en alles wat daar in en omheen gebeurde.

In de middag is er een muzikaal programma, met accordeonist Lenie van den Brink vanaf 13.00 tot 16.00 uur bij Het Oude Stadhuis en een optreden van “Elusive” van 12.00 tot 14.00 uur bij Molen “De Valk”. Het is zeker de moeite waard om minstens één van deze optredens te bezoeken.

Op Open Monumenten Klassendag, vrijdag 8 september, krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 van de plaatselijke basisscholen de kans om meer te ontdekken over twee monumentale bouwwerken. Zij bezoeken de Grote of St. Janskerk dan wel de RK-kerk. En op zaterdag -onder voorbehoud van de weersomstandigheden- worden er weer torenbeklimmingen georganiseerd. Men kan zich hiervoor melden bij de toren van de Grote of St. Janskerk.

Meer informatie over de monumenten en activiteiten is te vinden in de Open Monumentendag folder. Deze folder wordt in Montfoort en Linschoten verspreid en is ook verkrijgbaar bij Stadsmuseum De Knoperij, historisch en toeristisch informatiepunt De Ballensnoeperij en verschillende TIP- of VVV-kantoren in de omgeving, en tevens bij een aantal plaatselijke monumenten. Ook op de lokale website is meer informatie te vinden: https://www.openmonumentendag.nl/comite/montfoort

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023