StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:24-07-2023
Bijgewerkt op:24-07-2023 11:05

Polsstokverspringen Polsbroekerdam 22 juli 2023

Bron: Ronald Vlasveld, Polsstokbond Holland
  

Op de wedstrijdlijst van de Klever Montage Bokaal stonden de namen van slechts 27 springers. Onder bewolkte omstandigheden en soms een spatje regen wisten zij er echter een zeer aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

Senioren
Bij de senioren was het tot het laatste moment spannend. Erwin Timmerarends (Bodegraven) had in de voorronde al een afstand neergezet van 21.24m. Deze werd in de finale door Rian Baas (Utrecht) geëvenaard, maar in de laatste sprong wist Timmerarends zijn afstand nog te vergroten tot 21.45m. Daarmee vestigde hij een nieuw kampioenschapsrecord voor de Klever Montage Bokaal. Baas is na een vertraagde seizoensstart goed op weg naar zijn niveau van vorig jaar door vandaag twee keer zijn seizoensrecord te verbeteren (20.07m en 21.24m). Jaco de Groot (Kamerik) wist in de finale met 19.73m de derde plaats vast te houden.

Dames
Bij de dames ontbrak de leidster in het ABZ De Samenwerking klassement, Tessa Kramer (Amersfoort). Dat maakte het voor andere springsters makkelijker om te gaan voor de eerste plaats. Suzanne Mulder (Vlist) wist al in de tweede sprong de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een prima 15.08m was ze iedereen de baas en kon de bokaal in ontvangst nemen. Het podium werd gecompleteerd door Julia van Eijk (Haastrecht) en Lieke Stolwijk (Bodegraven).

Junioren
De Junioren maakten het in de finale spannend. De wedstrijd werd gewonnen door Mark van der Horst (Schoonhoven). Hij wist met een beste seizoensprestatie van 20.08m klassementsleider Hidde van Dam (Montfoort) te passeren. Van Dam slaagde er, ondanks zijn inzet, niet in zijn afstand van 18.30m uit de voorrondes te verbeteren. De derde plaats was voor Wessel Schenk (Schoonhoven).

Jongens
Bij de jongens was de strijd ook spannend tot in de finale. Gerwin de Jong (Polsbroek) wist zich in zijn laatste sprong met een nieuw persoonlijk record van 17.67m als nieuwe leider in de wedstrijd te manifesteren, maar dorpsgenoot Harmen Bogaard wist er in zijn laatste sprong nog een 17.74m uit te persen, waarmee hij de Bokaal veroverde. De derde plaats was hier voor Jelle de Ruijter (Oudewater).

Meisjes
Ook bij de meisjes was er een verrassende winnares: Nikita van Dijk (Kamerik) sprong in de finale een persoonlijk record van 14.72m. Daarmee troefde zij klassementsleidster Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) af. De derde podiumplek was voor Esther Wesselink (Montfoort).

Lid van Verdienste
In de pauze voor de finale werden door het bestuur van de afdeling Polsbroekerdam twee bekende leden geëerd voor hun bijdrage aan de vereniging: Anja Baas en Jolanda Maton, beide oud-bestuursleden en tegenwoordig zeer actief in de cateringwagen op het wedstrijdterrein, werden benoemd tot Lid van Verdienste.

Het hoogtepunt van deze wedstrijd om de Klever Montage Bokaal was toch het nieuwekampioenschapsrecord van 21.45 van Timmerarends.

De volgende wedstrijd vindt plaats in Jaarsveld op 26 juli a.s.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024