StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:19-06-2023
Bijgewerkt op:19-06-2023 10:24

Polsstokverspringen in Jaarsveld, 17 juni 2023

Bron: Polsstokbond Holland
  

Wedstrijdverslag RB Traprenovatie Bokaal - 17-06-2023

Formidabele sprongen in Jaarsveld. Onder prima weersomstandigheden werd zaterdag met de polsstok gesprongen om de RB Traprenovatie Bokaal.

Dames
De spannendste strijd werd gestreden in de damesklasse. Joriene Baas (Oudewater) zette direct de wedstrijd op scherp door in haar 1e poging haar persoonlijk record te verbeteren en te brengen op 15.93 meter. Tessa Kramer (Amersfoort) mocht voor het eerst in het gele klassementsleidershirt springen na haar winst van afgelopen woensdag in Polsbroekerdam. In haar tweede poging nam ze de wedstrijd over door 16.04 meter op de borden te noteren. Plaatselijk favoriet Demi Groothedde (Jaarsveld, foto) was minder succesvol in haar eerste pogingen, maar wist uiteindelijk in haar 3e poging tot 16.23 meter te komen en zo de bokaal op haar naam te schrijven.

Senioren
Bij de senioren was het Reinier Overbeek (Benschop), klassementsleider in de ABZ De Samenwerking klassement, die de wedstrijd sterk opende met een 20.00 meter sprong. Dit was genoeg om Rian Baas (Gouda) die 19.55m noteerde, voor te blijven. Genoeg voor de winst bleek het niet te zijn, het was Erwin Timmerarends (Bodegraven, foto) die in de finale tot 20.24 meter kwam en de wedstrijd won.

Junioren
De junior Harmen Timmerarends (Montfoort) was dit seizoen vooralsnog op zoek naar de vorm, maar lijkt deze nu gevonden te hebben. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met een formidabele 19.70 meter sprong en schreef hiermee de wedstrijd op zijn naam. Een spannende strijd werd gestreden om het zilver waarbij Wessel Schenk (Schoonhoven) in zijn finale poging tot 16.36 m kwam. Jorn Kamphof (Linschoten) kwam tot 16.29 m en moest genoegen nemen met het brons.

Meisjes
In de meisjesgroep was het Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) die boven zichzelf uitsteeg. Ze verbeterde haar persoonlijk record twee maal en wist deze in haar laatste finale sprong tot 15.39 m te brengen. Tessa van Vliet (Nieuwkoop) wist met 1 centimeter verschil haar concurrent Wesselink (Montfoort) voor te blijven met 12.56 m en zo de 2e plek op te eisen.

Jongens
Bij de jongens maakte Harmen Boogaard (Polsbroek) een formidabele sprong van 19.26 meter. Hij liet hiermee de concurrentie ver achter zich. Stan van der Bas (Schoonhoven) begon sterk aan de wedstrijd door in zijn eerst poging zijn persoonlijk record aan te scherpen naar 15.58 meter. Hij pakte hiermee het zilver. Arien Kastelein (Zegveld) was met 14.84 m goed voor het brons.

Bastiaan de Bruin
Een speciale dag was het voor Bastiaan de Bruijn (Lopik, foto). In de middagwedstrijd wist hij de Eikelenboom bokaal op zijn naam te schrijven. Voor aanvang van de finale van de RB traprenovatie Bokaal werd hij in het zonnetje gezet door de voorzitter van de Polsstokbond Holland. Bastiaan heeft meer dan 20 jaar de commentatorbus en de bijhorende polsstokwagen gereden naar de wedstrijden binnen de regio en Friesland. Hij is benoemd tot lid van verdienste van de Polsstokbond Holland.

Woensdag 21 juni is er een polsstokwedstrijd in Vlist. Zaterdag 24 juni zullen alle springers in actie komen in Linschoten.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024