StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:26-04-2023
Bijgewerkt op:26-04-2023 16:55

Lintjes in Montfoort

Bron: Gemeente Montfoort
  

Op woensdag 26 april heeft burgemeester P. van Hartskamp-de Jong in het verenigingsgebouw Sint Joseph aan twee inwoners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Burgemeester Van Hartskamp is er trots op deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral vele jaren hebben ingezet voor onze gemeente. De verdiensten liggen op maatschappelijk, kerkelijk, cultureel of sportief terrein.  

De volgende inwoners hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen:

Mevrouw M. Lejeune-Koster Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Lejeune was van 2006 tot 2015 raadslid van de gemeente Montfoort en van 2015 tot 2018 wethouder. Voor de Provinciale Staten van Utrecht was zij actief van 2018 tot maart 2023  Volksvertegenwoordigers komen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding als ze dit twaalf jaar of langer zijn geweest. Mevrouw Lejeune heeft in haar politieke carrière meerdere portefeuilles in haar beheer gehad. Een grote kracht van haar was dat ze de nieuwe kennis snel eigen was en in no-time een deskundig niveau bereikte. En dat maakte haar tot een waardevolle politicus.

Heer H. Bakker Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Bakker is een vrijwilliger in hart en nieren en ruim 44 jaar actief bij verschillende verenigingen en organisaties. Vanaf de bouw van Sporthal en Zalencentrum De Vaart is hij in meerdere functies actief en nauw betrokken bij het wel en wee van De Vaart. Niet alleen De Vaart mag op zijn inzet rekenen. Ook voor Voetbal Vereniging Linschoten is de heer Bakker actief als begeleider en gastheer en verantwoordelijk voor de registratie van de uitslagen. Voor de stichting ComCare zet hij zich met veel passie en enthousiasme in voor de realisatie van de kunstijsbaan in Woerden. Mede dankzij zijn inzet worden de jaarlijkse Woerdens Techniek Talent dagen georganiseerd voor middelbare scholieren. Dit om de instroom van leerlingen in het technisch onderwijs te bevorderen. Door zijn actieve bijdrage kunnen de kinderen de techniek ook echt zelf beleven. Als bestuurslid voor de Open Monumentendag zet hij zich onder ander in voor de “klassendag” Dit is een historische dorpswandeling voor basisschoolleerlingen uit groep 7.

Als vrijwilliger bij de SWOM zet hij zich onder andere in voor de sociale alarmeringen voor kwetsbare ouderen en was hij actief bij het project "Een tegen eenzaamheid".

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Stadspraet (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024