StartpaginaProgrammeringRSMLange RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Lange Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:22-03-2023
Bijgewerkt op:22-03-2023 19:44

Raad spreekt steun uit voor t Bakkershuis

Bron: Ilse van der Ploeg (Progressief Akkoord)
    

Tijdens de raadsvergadering van 20 maart heeft Progressief Akkoord de Motie ‘Bakkershuis moet blijven!’ ingediend. Alle partijen onderschreven de motie, de motie is dan ook unaniem aangenomen.
De motie verzoekt het college om ervoor te zorgen dat ‘t Bakkershuis, een belangrijke en unieke voorziening voor bewoners met geheugenproblemen en/of beginnende dementie, open kan blijven.

Het Bakkershuis is een laagdrempelig ontmoetingscentrum waar iedereen die te maken heeft met geheugenklachten en/of beginnende dementie terecht kan voor informatie, voorlichting en het delen van ervaringen met lotgenoten. Ook mantelzorgers zijn er welkom en komen er graag. Het Bakkershuis is een belangrijke aanwinst voor de Montfoortse gemeenschap en trekt zelfs landelijke aandacht.

Financiële toekomst ’t Bakkershuis onzeker
Progressief Akkoord diende de motie ‘Bakkershuis moet blijven!’ in omdat ‘t Bakkershuis momenteel afhankelijk is van een legaat dat binnenkort afloopt. Progressief Akkoord vroeg daarom om een garantstelling tot het einde van het jaar, zodat de wethouder tijd heeft om tot een duurzame financiële oplossing te komen voor de continuïteit van het Bakkershuis. Wethouder Van de Poll was blij met de steun vanuit de raad voor ‘t Bakkershuis. Zij draagt ’t Bakkershuis een warm hart toe.

Op zoek naar duurzame toekomst voor ‘t Bakkershuis
De wethouder gaat onderzoeken hoe een duurzame financiële oplossing eruit kan zien om de continuïteit van ‘t Bakkershuis te garanderen. Zodra ze dit heeft uitgezocht, komt ze met een voorstel bij de gemeenteraad. De raad besluit dan over hoe zij de toekomst van ’t Bakkershuis willen borgen, en hoeveel dat mag kosten. Tot het eind van het jaar is de financiering in ieder geval geborgd, dankzij de motie.

Blij met de steun voor ’t Bakkershuis
Progressief Akkoord is verheugd dat haar motie voor ‘t Bakkershuis wordt gesteund door alle partijen. Fractievoorzitter Ilse van der Horst: “Wij vinden het belangrijk om dergelijke initiatieven te ondersteunen en te behouden voor de gemeenschap. Het Bakkershuis heeft een cruciale rol in het bieden van ondersteuning aan mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie, en hun mantelzorgers. Het is van groot belang dat deze voorziening behouden blijft.”

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming down


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023