StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-11-2022
Bijgewerkt op:23-11-2022 09:57

Welke winkel mist u het meest in Montfoort ?

Bron: Peter Versloot, Knoperij
    

Montfoort had eens de hoogste winkeldichtheid per inwoner van Nederland. Je ziet nog steeds, in bepaalde straten in de binnenstad, dat er een groot raam aan de voorzijde van het huis zit. Hier was toentertijd in een kamertje dan bijv. een kleine kruidenierswinkel gevestigd. Veel mensen weten uit hun jeugd nog wel een winkel te herinneren die er nu niet meer is. Winkels waar mooie verhalen over de ronde doen, bijv. over markante winkeliers met eigenaardige trekjes. 

In Stadsmuseum De Knoperij  komt hierover in februari  2023 een nieuwe expositie. Graag wil het expositieteam weten welke winkel u het meeste mist. Peter Versloot: “We zijn op zoek naar de winkels die de Montfoorters het meest missen. Welke zijn dat? Denk bijv. aan een bepaalde kruidenier, bakker, slager, snoepwinkel, schoenen- of kledingwinkel, wolwinkel…  Wat waren de bijzondere producten? Of was het de bediening of de klantenservice, die de winkel zo bijzonder maakte? Als mensen nog fotomateriaal hebben van deze winkels of winkeliers, dan zou het museum dat heel graag lenen voor deze expositie.“


Bakker Roel de Rijk

Piet van Rossum

Het is de bedoeling dat er 10 winkels worden uitgelicht in de tentoonstelling. Wilt u uw reactie sturen naar info@oudmontfoort.nl of loop even binnen bij De Knoperij.
Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 is geopend op  woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur en op zaterdag van 10-16 uur.
De toegang tot het museum aan de Keizerstraat 25 is gratis.
De huidige expositie over het Antonius, de ouderen- en wezenzorg duurt tot februari  2023. Daarnaast is er de gasttentoonstelling van twee Montfoortse kunstenaars: ‘Glas in lood’ van Meja de Gelder en uiteenlopende werk van  Hans Bulder.  Meer info op www.oudmontfoort.nl

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Music Shuffle


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024