StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-11-2022
Bijgewerkt op:06-11-2022 10:39

Vermeend drugscrimineel aangehouden in Nieuwegein

Bron: Politie.nl
  

Bij een onderzoek in een woning aan de Wielewaal in Nieuwegein heeft de politie afgelopen maandagavond een groot aantal telefoons in beslag genomen. De 25-jarige bewoner werd diezelfde avond door het arrestatieteam opgepakt. De man werd vrijdag voorgeleid en blijft vastzitten. De man wordt verdacht van onder andere drugshandel en witwassen.

De politie kwam de verdachte op het spoor in een lopend onderzoek naar drugsgerelateerde feiten in Nieuwegein. Dit onderzoek resulteerde in een doorzoeking van de woning van de 25-jarige verdachte. De verdachte werd eerder die avond aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tijdens de zoeking werd een groot aantal telefoons in beslag genomen. De man werd gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft vastzitten.

Drugscriminaliteit: jongeren aangetrokken door geld
Nederland vormt al jaren een belangrijke schakel in de internationale drugshandel en –productie. De handel heeft verwoestende effecten. Het is een harde wereld vol geweld en intimidatie. Drugscriminelen investeren in (kwetsbare) wijken om respect en afhankelijkheid af te dwingen. In uiteenlopende wijken worden jongeren de criminaliteit in gezogen. Ze worden aangetrokken door het geld en de status van de drugshandel. Ook de aangehouden man kan een negatief rolmodel zijn voor jonge mensen.

Jongeren beseffen zelf vaak niet dat zij door middel van 'klusjes' (onbedoeld) toetreden in de criminaliteit. En eenmaal toegetreden is het, door bijvoorbeeld afhankelijkheid van de criminelen, het ‘snelle geld’, geweld, afpersing, schulden en/of gebrek aan toekomstperspectief, moeilijk om eruit te stappen.
Burgemeester Frans Backhuijs: “Ik maak mij ernstig zorgen over de risico’s die Nieuwegeinse jongeren lopen om in aanraking te komen met zware criminaliteit rondom de drugshandel. Niet alleen voor de jongeren en hun families, het geldt ook voor onze hele Nieuwegeinse samenleving.”

Samenwerking tegen ondermijning
De strijd tegen handel en het gebruik van drugs is daarom één van de speerpunten van de politie en de gemeente. Daarin werken zij nauw samen met het Openbaar Ministerie, RIEC Midden-Nederland en verschillende andere organisaties om drugscriminelen hard aan te pakken en jongeren preventief uit de criminaliteit te weren.
 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024