StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-09-2022
Bijgewerkt op:27-09-2022 09:37

Open dag Dierenasiel Reijerscop en Dierengezondheidscentrum de Limes

Bron: Dierenhuppverlening Woerden e.o.
    

Op zaterdag 1 oktober organiseren het Dierenasiel Reijerscop samen met Dierengezondheidscentrum de Limes een bijzonder evenement om jong en oud een kijkje “achter de schermen” te geven bij dierenhulpverlening. Het gezondheidscentrum en het dierenasiel delen hetzelfde terrein en werken in vele opzichten samen. Het belooft een hele gezellige dag te worden voor jong & oud. De dag staat in het teken van Wereld Dierendag 2022 en is een leerzaam en gezellig uitje voor alle dierenliefhebbers uit de regio. Bekijk de dierenkamers, bezoek het lab, laat je schminken, geniet van lekkernijen en kom dieren knuffelen. Bezoekers zijn van  11.00 tot 15.00 uur van harte welkom op de Reijerscopse Overgang 3 en 5 in Harmelen. 

Al vele jaren wordt de open dag door de Stichting Dierenhulpverlening Woerden (en omstreken) georganiseerd bij het dierenasiel in Harmelen. Nu wordt er na jaren, grotendeels vanwege de COVID periode, weer een grootse open dag georganiseerd samen met het Dierengezondheidscentrum de Limes. Het dierengezondheidscentrum is een zelfstandige dierenartsenpraktijk met o.a. een eigen laboratorium en operatiekamer. De Stichting Dierenhulpverlening Woerden (en omstreken) helpt dieren in onze regio: een groot gebied wat reikt van Kamerik, tot Reeuwijk/Bodegraven tot Nieuwegein. In het dierenasiel in Harmelen worden gevonden en gewonde dieren opgevangen. Van daaruit worden de dieren verzorgd en vinden ze met veel zorg weer een nieuw thuis. Er zijn hondenkamers, kattenkamers, konijnenkamers en siervogelkooien. 

In het dierenasiel wordt informatie gegeven over de manier van werken, de dieren en kan men kennis maken met een aantal van de katten, konijnen en siervogels. Om stress bij de tijdelijke gasten te voorkomen zijn niet alle kamers toegankelijk. Men kan ook een kijkje in de dierenambulance nemen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, dus ook daar kan men informatie over inwinnen. 

Ook bij Diergezondheidscentrum De Limes kan men een kijkje achter de schermen nemen. De dierenartsen en veterinaire medewerkers vertellen graag over hun werk en de apparatuur. 

Er worden o.a. poffertjes en suikerspinnen verkocht, kinderen kunnen zich laten schminken, men kan konijnen aaien en vele dieren van dichtbij bekijken (en soms aanraken!). Er is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Kortom, een heel leerzaam en hartverwamend uitje voor jong & oud. 
 
Om Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. te steunen kan men gelijk ook oude kleding, schoenen of textiel inleveren in de Dierenlot container. Voor elke kilo ontvangt de stichting geld.

Georganiseerd door Stichting Dierenhulpverlening Woerden eo.  en Diergezondheidscentrum De Limes.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023