StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-09-2022
Bijgewerkt op:12-09-2022 10:07

Veteranen uit de Lopikerwaard in het voetspoor van de Slag om de Schelde

Bron: Bert Jansen voorzitter SVL
    

Nu na de zomervakantie alles weer zo’n beetje zijn gangetje gaat, organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard een tweetal activiteiten voor de veteranen uit de Lopikerwaard. Op zaterdag 17 september vindt de aftrap plaats met de traditionele 2-maandelijkse veteranen ontmoetingsborrel. Deze ontmoetingsborrel vindt steeds op een wisselende locatie plaats. 

Deze keer is de buurtvereniging de Uitweg aan de Uitweg 6 in Lopikerkapel onze gastheer. De veteranenborrel begint om 16.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten. Het doel is dat veteranen elkaar ontmoeten en in gesprek raken. Ook niet-veteranen zijn van harte welkom.

Op zaterdag 1 oktober wordt er per touringcar koers gezet naar de Scheldedam waar de bekende slag om de Schelde plaatsvond.
Vorig jaar heeft de stichting, in samenwerking met Annex Cinema uit Woerden, voor de  veteranen de film de Slag om de Schelde vertoond.
De slag om de Schelde begon op 1 november 1944 met landingen van Britse, Noorse en Belgische commando’s op de Walcherse kust bij Westkapelle.  Na een week van hevige gevechten eindigde de operatie Infatuate ll op 8 november door overgave van de laatste Duitse troepen. Er wordt een bezoek gebracht met een rondleiding aan het bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Op de terugweg wordt op de erebegraafplaats bij Bergen op Zoom een krans gelegd. Voor deze  Battlefieldtour moet men zich wel opgeven. De eigen bijdrage voor deze geheel verzorgde dag bedraagt € 10 per persoon, inclusief koffie, geheel verzorgde lunch en versnaperingen.  Men kan op 5 opstapplaatsen opstappen: bij Woerden station Noordzijde, Montfoort Kasteelplein, Benschop halte dorp, Lopik gemeentehuis en Schoonhoven halte Noord.

Om 17.00 uur wordt de terugreis weer aanvaard.  Men kan zich, onder vermelding van naam, telefoonnummer, opstapplaats, wel of niet met partner/introducée aanmelden bij raymond.hiltrop@veteranen-lopikerwaard.nl. Na aanmelding krijgt men een bevestiging met informatie over het programma en de opstapplaats met de tijd. Met de organisatie van deze Battlefieldtour hoopt de stichting tegemoet te komen aan de wens van vele veteranen, vooral van degenen die de film gezien hebben. 
De stichting meldt dat de eerste aanmeldingen al binnen zijn.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023