StartpaginaProgrammeringRSMKerst radiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:26-08-2022
Bijgewerkt op:26-08-2022 11:08

Nieuwbouwcomplexen feestelijk geopend

Bron: Casas Wonen
    

Vanaf 1 januari 2022 zijn GroenWest en Provides gefuseerd en gaan samen verder als Cazas Wonen. Cazas Wonen handelt onder de namen GroenWest en Provides.

De complexen die door Cazas Wonen aan de Prinsendyck en Aemsteldyck zijn gebouwd, zijn al even bewoond. Op 24 augustus kreeg de ingebruikname een feestelijk tintje waarbij – wie anders – de bewoners centraal stonden. Met het onthullen van de naam op de gevel aan de Prinsendyck markeerden mevrouw Van Doorn, één van de bewoners, en wethouder Huib Zevenhuizen dit moment. De wethouder herkende onder de gasten veel Mijdrechtenaren: “Doordat er veel mensen konden verhuizen in het kader van ‘groot naar beter’ zijn er veel grotere woningen beschikbaar gekomen voor gezinnen. Terwijl deze plek, mooi dicht bij voorzieningen en het centrum uitermate geschikt is voor senioren.”  

“Woningen die ook nog eens levensloopbestendig en duurzaam zijn met zonnepanelen, warmtepompen en de appartementen zijn uiteraard gasloos,” aldus Ralf Dressel van Bébouw Midreth: “Gebouwd op een bijzondere plek aan een dijktalud, wat voor ons bouwtechnisch een uitdaging was”. 

Saar Spanjaard, directeur–bestuurder van Cazas Wonen had vooral oog voor de grote groep aanwezige huurders “We doen het voor u en voor al die andere mensen die hierdoor een woning konden vinden. Die uitbreidingsmogelijkheden koesteren we. In totaal zijn in de twee complexen 45 appartementen gerealiseerd. Het lijkt een druppel op de gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen.”

De afsluitende bijeenkomst was niet alleen gezellig, maar bood de bewoners ook alle kansen om op een leuke manier kennis met elkaar te maken. De eerste burenbezoekjes zijn al afgesproken. 

Volgens Saar Spanjaard is het succes van dit project mede te danken aan de het doorzettingsvermogen van alle betrokkenen (de eerste plannen dateren al van bijna 10 jaar terug). Waaronder de goede samenwerking tussen de gemeente De Ronde Venen, Bébouw Midreth en Cazas Wonen: “Met als resultaat deze fraaie levensloopbestendige gebouwen.” 

Wethouder Huib Zevenhuizen en bewoonster mevrouw Van Doorn onthulden samen de naam op de het nieuwe gebouw, met een knipoog naar het complex Aemsteldyck.
 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Beat Goes On


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022