StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:13-06-2022
Bijgewerkt op:13-06-2022 10:21

Guus Hoogland steelt de show op Hawaiiaanse Polsstokdag

    

Guus Hoogland steelt de show op Hawaiiaanse Polsstokdag
Zaterdag 11 juni vond onder mooie omstandigheden de Polsstokdag plaats in Polsbroekerdam. Met het thema Hawaii en het zomerse weer waren alle ingredienten aanwezig voor een top middag. Dit werd het zeker voor de Montfoorter Guus Hoogland. De junior sprong in zijn laatste sprong een dik nieuw persoonlijk record: 20.39 meter. Hiermee maakte hij de verste sprong van de middag.

De senioren wisten niet te tippen aan deze afstand. Chris Anker (Vlist) opende het bal met een prachtige sprong van 19.60 meter. In de tweede groep senioren haakte Jaco de Groot (Kamerik) door een blessure af tijdens zijn aanloop. Rian Baas, leider in het ABZ De Samenwerking-klassement, ging als eerste over Anker heen. In zijn derde sprong kwam de Gouwenaar tot een afstand van 20.02 meter. In de finale kwam Thomas van Midden (Vlist) nog dichtbij, maar zijn 19.94 meter bleek net tekort.

In de juniorencategorie ging de winst zoals vermeld naar Guus Hoogland. In zijn tweede sprong zette hij al een nieuw persoonlijk record neer van 19.21 meter, maar in de finale kwam hij dus nog verder. De favoriet Reinier Overbeek (Benschop) haakte na twee sprongen af en stond toen op 19.35 meter. Hiermee pakte hij uiteindelijk de tweede plaats. Hidde van Dam (Montfoort) zette een keurige serie neer en belandde met zijn 18.74 meter op een derde plaats.

De spanning loopt dit seizoen ook hoog op in de damescategorie. Meerdere dames lieten al zien dat ze mee kunnen doen om de titels en dat was ook in Polsbroekerdam het geval. Fabienne Overbeek (Benschop) opende de wedstrijd direct met een sterke 14.46 meter. Pas in de laatste ronde was er een dame die hieraan voorbij ging. Suzanne Mulder (Vlist) kwam tot een afstand van 15.21 meter. Zij dacht de titel binnen te hebben, maar Fabienne wist er met een maximale krachtinspanning toch nog overheen te gaan; 15.54 meter. De Kamerikse Gerianne Boer maakte het podium compleet met een knappe 14.63 meter.

De jongens zijn dit jaar ook erg aan elkaar gewaagd. Jonathan Timmerarends (Montfoort) was tot zaterdag leider in het ABZ De Samenwerking Klassement, maar zijn 15.91 meter was niet genoeg om die te behouden. Thuisspringer Harmen Bogaard nam deze over met zijn sprong van 16.66 meter en pakte hiermee de tweede plaats. Het goud ging bij de jongens naar Wessel Schenk (Schoonhoven). Deze stijlvolle springer kwam in zijn tweede sprong tot 17.04 meter. Hier hadden de andere jongens geen antwoord op.

In de categorie Meisjes ging de winst om de Klever Montage Bokaal naar Thalina van der Wind (Snelrewaard). In de finale maakte zij een sprong van 13.86 meter, waarmee ze een stuk verder sprong dan de andere meisjes. Lieke Stolwijk (Bodegraven) volgde op gepaste afstand (13.22 meter). Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) maakte het podium compleet met een sprong van 12.83 meter.

Aankomende week springen de polsstokverspringers in Kockengen. Op zaterdag 18 juni begint de wedstrijd om 18.30 uur.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Bluestijd


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023