StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:28-03-2022
Bijgewerkt op:28-03-2022 09:37

Quilts van Liliane Suurenbroek in stadsmuseum De Knoperij

Bron: Peter Versloot
    

Prachtige wandkleden, van klein naar groot, sieren nu de muren en panelen in stadsmuseum De Knoperij. Tegen de eeuwenoude muur achterin De Knoperij komen de kleden schitterend uit. Nadat de gastplek in het museum was gebruikt voor het 25-jarig jubileum van Theaterkoor Marcello is het nu de gelegenheid aan Liliane Suurenbroek uit Linschoten om deze ruimte te vullen.

Liliane: “Sinds begin jaren '90 ben ik al besmet met het patchwork-/quiltvirus. Ik volg de snelle methoden, ontwikkeld door slimme Amerikaanse vrouwen op de voet. Zij maken het mogelijk om met je rolmes en snijmat moeilijke patronen precies en snel te snijden en daarna met de naaimachine te naaien. En ik geef ook workshops”

Het bestuur van het stadsmuseum is elke keer weer verrast van het creatieve talent wat binnen de gemeente aanwezig is en biedt een podium om dat te laten zien. Lex van Wijk: “Het is zeker een bezoek waard. De kleden zijn te koop, waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan De Knoperij. De expositie is te zien t/m 20 mei.”

Liliane geeft op 2 momenten een demonstratie en uitleg over het quilten in het museum: pp zaterdag 9 april en op zaterdag 30 april van 13-16 uur. De hoofdexpositie over de zorg ‘Ziek, zwak …. Zorg’ is ook nog te zien t/m 21 mei.

Stadsmuseum De Knoperij is gevestigd aan de Keizerstraat 25 open op woensdag t/m vrijdag van  12.30-16 uur en op zaterdag van 10-16 uur. Zie ook www.deknoperij.nl

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022