StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:18-09-2021
Bijgewerkt op:18-09-2021 09:45

Expositie schilderijen Maas van Vliet in stadsmuseum De Knoperij

Bron: Peter Versloot, Stichting Oud Montfoort
    

Vanaf 16 september zal in het Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat  een tijdelijke gastexpositie zijn van de Montfoortse landschapsschilder Maas van Vliet.

Maas van Vliet schildert kleurige, grijzige, onschuldige, dreigende, dromerige en kille landschappen. Soms ook zeegezichten, naakten of een stilleven.

Vaak op een realistische manier en af en toe meer abstract. 'Er zit bij mij geen diepere betekenis achter ' zegt hij 'geen symboliek en uitleg is ook niet nodig. Ik hou van het eenvoudige polderland en jaren terug nam ik tijdens het vliegvissen alles in me op om het later te schilderen'.

Behalve het bijzondere kleurgebruik valt het op dat de horizonten op zijn schilderijen laag liggen en dat er dus ook veel 'hemel' te zien is.

Mensen of dieren komen er nauwelijks op voor. Misschien een vogel af en toe.

Volgens Maas zijn de prachtige oer-Hollandse landschappen die we kennen van vroegere schilderijen in de loop der eeuwen flink te grazen genomen door de mens. En meedogenloos in een versneld tempo enkele decennia lang door de ruilverkaveling vervolmaakt. Maar hier en daar vind je af en toe nog wel eens wat dat de moeite waard is. Waar de kaasschaaf niet overheen is gehaald, waar de sloten nog wellustig meanderen en niet genadeloos rechtgetrokken zijn, waar de bulldozer niet overheen is gewalst, waar de ruigten of de bloemenvelden niet zijn platgespoten.'

Maas vervolgt: ‘Nu zijn het eenkleurige biljartlakens, waar het vee 's zomers ligt te braaien in een boomloze omgeving. Vergelijk het Hollands Landschap op schilderijen van pakweg 300 jaar terug eens met wat je nu steeds vaker ziet. Schaduwen zijn er steeds minder. En toch probeer ik dan van die steeds zeldzamere plekken iets te maken '

Stadsmuseum De Knoperij is open op woensdagmiddag tussen 13-16 uur en op vrijdag of zaterdag van 10-16 uur. De expositie duurt tot half november 2021.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022