StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:22-06-2020
Bijgewerkt op:22-06-2020 12:08

Montfoort Vitaal brengt inwoners in beweging

Bron: Wanda Catsman
    

Na de eerste schok en ontregeling van ons leven, geeft het coronavirus ons nu weer wat ademruimte. Voorzichtig naar buiten gaan en wandelen: het kan weer! Daarom is de Buurtsportcoach samen met ADFYS Fysiotherapie Montfoort een nieuw initiatief gestart: Montfoort Vitaal!
 
Vanuit verschillende inwoners kwam het signaal dat mensen het leven in coronatijd maar saai vinden. Het Knooppunt mag met de huidige maatregelen geen wandelingen organiseren en veel clubs houden de deuren nog gesloten.

Gevolgen van minder beweging
Voor veel mensen is het bewegen er de laatste tijd bij in geschoten. De gemiddelde conditie is achteruit gehold en ook de weerstand is gedaald. 

De gevolgen van te veel zitten en weinig lichaamsbeweging voor de gezondheid zijn enorm. Te weinig bewegen zorgt voor een verhoogd risico op allerlei chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, ernstig overgewicht en diabetes type 2. 
Gelukkig is er een prima oplossing: wandelen! 

Wandelen valt onder ‘matig-intensieve beweging’, waarvan minstens 30 minuten per dag wordt aangeraden. Met wandelen kun je klein beginnen en het langzaam opbouwen, je kunt het overal doen en alle beetjes helpen.

Daarom bedacht de Buurtsportcoach in samenwerking met Wanda De Wandeltrainer een plan om mensen op een leuke manier in beweging te brengen: Montfoort Vitaal.

Kom in beweging met Montfoort Vitaal
In samenwerking met Stichting Oud Montfoort ontwerpt Wanda Catsman iedere week twee wandelroutes van 3 en 5 kilometer door Montfoort of Linschoten. Deze wandelroutes nemen de inwoners mee langs historische plekken in de omgeving. Via de Facebookpagina Montfoort Vitaal kunnen de inwoners hun wandelingen en verhalen van de historische punten langs de route delen. Ook delen we regelmatig wandel- en beweegtips en is er ruimte om een oproepje te plaatsen voor een wandelmaatje.

De wandelroutes zijn te downloaden via de Facebookgroep Montfoort Vitaal en verkrijgbaar bij Stichting Oud Montfoort aan de Keizerstraat 25 in Montfoort.

Wandelen in de strijd tegen corona
Wandelen is nuttig in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, én alvast tegen eventuele toekomstige andere pandemieën. Want 30 minuten wandelen bezorgt je niet alleen een frisse neus maar geeft ook je afweersysteem een korte flinke boost, zagen onderzoekers. Onder andere je ‘natural killer cells’, die indringers opruimen, worden extra actief. Vooral tegen luchtweginfecties. 

Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad met Montfoort Vitaal!

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023