StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-05-2020
Bijgewerkt op:17-05-2020 10:11

Eerste sprongen op nieuwe schansen bij Polsstokvereniging Polsbroekerdam

Bron: Rian Baas namens de Polsstokvereniging Polsbroekerdam
    

In de afgelopen winter is er bij Polsstokvereniging Polsbroekerdam hard gewerkt aan het bouwen van nieuwe schansen. In november begonnen vrijwilligers met het afbreken van de oude schansen en begin december werd de eerste paal geslagen van de nieuwe schansen. In de periode daarna werden bergen werk verzet door de vrijwilligers van de vereniging. Daarnaast hebben ook een aantal aannemers uit de regio een bijdrage geleverd aan het project.

Zaterdag 16 mei was het eindelijk zo ver en mochten drie springers die een grote bijdragen hadden aan het realiseren van de schansen, de eerste sprong maken. Bart van Weelden (Oudewater), Reinier Overbeek (Benschop) en Daniël Cluistra (Haastrecht) waren tijdens hun eerste sprong live te zien via de Facebook-pagina van Polsstokkerdam. Zo konden alle volgers van het polsstokverspringen dit bijzondere moment meemaken.


Foto's zijn gemaakt door Amanda van de Geer

De schansen zijn op verschillende manieren verbeterd. Allereerst zijn ze onderheid, zodat deze niet verzakken in de grond. De grindbakken – waar de stok in wordt klaargezet – die in de sloot lagen zijn vervangen door lang ere bakken waar zand in ligt. Andere belangrijke innovatie is dat de schans verrijdbaar is, waardoor de lengte naar de andere kant van de sloot kan worden ingesteld. Verder is de schans breder en zijn bamboe planken gebruikt voor de schansen. Bamboe is extra duurzaam materiaal en heeft als voordeel dat het iets meer veert, waardoor springers harder kunnen rennen op de schansen. Daarnaast zijn de schansen hoger dan de vorige schansen, om zo te voldoen aan de optimale hoogteverhoudingen. 

De vereniging heeft grote ambities en wil naast Nederlands Kampioenen in bijna alle categorieën, ook Nederlandse Records naar de vereniging halen. Daarom vonden ze dat de schansen vernieuwd moesten worden.

Het is nog een vraagteken of het zomerseizoen van 2020 door kan gaan. Het lijkt erop dat sportwedstrijden tot 1 september zijn afgelast, maar daarna mogen de springers in actie komen voor onder andere het Hollands Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap. 

 

9 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 9 foto's die bij dit artikel horen: Polsstok

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023