StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-02-2020
Bijgewerkt op:21-02-2020 11:44

Geldmaat in zee met bouwbedrijf Jan Snel voor geldkiosken

Bron: Banken.nl
  

Beheerder van geldautomaten Geldmaat kondigt een samenwerking aan met bouwbedrijf Jan Snel uit Montfoort (UT). Jan Snel richt zich op de bouw van zogeheten geldkiosken, losse gebouwtjes die snel op te bouwen zijn en makkelijker te beveiligen zijn dan bijvoorbeeld automaten in gevels van winkels of woonhuizen. 

Met ingang van vorig jaar is Geldmaat geleidelijk aan het beheer van het Nederlandse geldautomatennetwerk aan het overnemen. De organisatie werkt hiervoor samen met ABN AMRO, ING en Rabobank. Automaten van die drie merken zullen geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen, ten faveure van de knalgele varianten van Geldmaat. Het hogere doel van die samenwerking is een betere spreiding van geldautomaten in Nederland. Soms staan er bijvoorbeeld drie binnen honderd meter van elkaar, terwijl men elders juist een automaat mist. 

Geldkiosken
Geldmaat neemt het beheer over van veel bestaande locaties van geldautomaten, maar ontwikkelt ook nieuwe plekken. Daarvoor gaat het gebruik maken van geldkiosken. Kiosken zijn van oudsher bekend als losse gebouwtjes waar kranten, postzegels en tabak worden verkocht, vooral in Frankrijk kom je ze regelmatig tegen. De kiosk als locatie om geld op te nemen biedt grote voordelen op het gebied van veiligheid. Ze zijn – mits men voor de juiste locatie kiest – goed te beveiligen en in het oog te houden en de kans op nevenschade is tamelijk gering. Dat is welkom nieuws in een tijd waarin plofkraken aan een stevige remonte bezig zijn. 

Bouwbedrijf Jan Snel uit Montfoort gaat de plaatsing van de nieuwe geldkiosken verzorgen. Het bouwbedrijf presenteert zich als modulair bouwer, een opkomende manier van bouwen waarbij in de fabriek alvast de losse stukken gebouwd worden die later op locatie ‘in elkaar te schuiven’ zijn. Het voordeel van modulair bouwen is dat het vaak ook weer relatief eenvoudig af te breken en te verplaatsen is. Men spreekt hierbij ook wel van legolisering, naar het beroemde speelgoed.

Explosievrij
Een veilige locatie ontwikkelen, dat was de hoofdopdracht van Geldmaat voor Jan Snel. Op dat gebied heeft Jan Snel al de nodige ervaring opgebouwd, onder meer door de ontwikkeling van explosievrije units voor de petrochemische industrie en ook al door de bouw van zo’n tweehonderd geldautomaten. “Het leveren van geldautomaten is geen alledaags project, en toch kom je ze overal tegen. Het is bijzonder om te zien dat een van de meest zekere partijen van Nederland, namelijk de bank, achter je staat. Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat Geldmaat in ons heeft en kijken ernaar uit de productie te starten”, aldus Michael Blom en Lars van Zandwijk van Jan Snel.  

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024