StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-11-2019
Bijgewerkt op:21-11-2019 20:59

Verkeer binnenstad Montfoort

Bron: gemeente Montfoort
  

Het komende half jaar gaat gemeente Montfoort aan de slag met het opstellen van een uitvoeringsprogramma, waarin een aantal keuzes worden gemaakt over de circulatie van verkeer in de binnenstad. Op basis van de ‘visie binnenstad 2030’ wil de gemeente concrete keuzes gaan maken die vanaf 2020 kunnen leiden tot verkeerskundige maatregelen en eventuele herinrichting van straten. Dat wil de gemeente graag samen met de inwoners, ondernemers en organisaties van Montfoort doen.

Achtergrond 
Montfoort beschikt over een karaktervolle historische binnenstad. Tegelijkertijd kenmerkt de binnenstad zich door smalle straatjes met smalle trottoirs. Omdat naast de woningen en ouderenvoorzieningen ook het winkelhart zich in het centrum van Montfoort bevindt, strijden voetgangers, auto’s, vrachtverkeer en fietsers om voldoende ruimte. 
 
Samenwerken en samen beslissen
De gemeente heeft participatie hoog op de agenda staan. Daarom vraagt de gemeente de inwoners, ondernemers en organisaties van Montfoort, om samenwerking bij de planvorming. Er wordt samen met de gemeente en deskundigen gewerkt aan een concreet uitvoeringsprogramma voor een aantal verkeersknelpunten in de binnenstad. Op basis van de ‘visie binnenstad 2030’ worden er concrete keuzes gemaakt die vanaf 2020 kunnen leiden tot verkeerskundige maatregelen en eventuele herinrichting van straten. Er moet een balans worden gezocht tussen bereikbaarheid, parkeren, bevoorrading, veiligheid, toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking en aantrekkelijkheid. Naar verwachting worden de uitkomsten van dit participatietraject rond de zomer van 2020 ter besluitvorming aan de raad voorgelegd.   
 
Wethouder Ivo ten Hagen: " Voor het college is participatie een belangrijk middel om sámen met inwoners, ondernemers en organisaties tot een goed resultaat te komen. Het verkeer in de smalle straatjes veroorzaakt een spanningsveld tussen de belangen van bewoners, winkeliers en bezoekers. Wij gaan samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties op zoek naar een goede balans tussen bereikbaarheid, parkeren, bevoorrading, veiligheid en toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. "
 
BUURBook
Om ervoor te zorgen dat alle inwoners, ondernemers en organisaties van Montfoort mee kunnen doen is er een internetplatform ingericht. BUURbook is een onafhankelijk, sociaal internetplatform om informatie en ideeën te delen.  Op https://montfoort.buurbook.nl kunnen bewoners, ondernemers en organisaties ideeën plaatsen en reageren op berichten. Aanmelden kan via https://montfoort.buurbook.nl/inschrijven. U blijft dan op de hoogte van de planvorming en discussie. U kunt ook de app BUURbook downloaden en als buurt 'Montfoort' kiezen.
 
Startbijeenkomst 10 december 2019
De startbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 december 2019 vanaf 19:00 in Zalencentrum St. Joseph. Wilt u bij de avond aanwezig zijn? Meldt u dan vóór 6 december aan door een mail te sturen naar binnenstad@montfoort.nl. o.v.v. ‘participatiebijeenkomst verkeer binnenstad’. Het participatietraject loopt tot half 2020. 
 
Meer informatie
Heeft u vragen? Stel uw vraag op https://Montfoort.BUURbook.nl. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Montfoort via 0348-476400 of binnenstad@montfoort.nl. 
 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024