StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:02-07-2019
Bijgewerkt op:02-07-2019 17:28

Insecten Kweekplaatsen Lopikerwaard

Bron: Klaas-Hemke van Meekeren
    

Het Lopikerwaarden Streekfonds zorgt al jaren voor bloem- en kruidenrijke rotondes in de Lopikerwaard. Dat blijken kweekplaatsen voor insecten, die absoluut noodzakelijk zijn voor onze leefomgeving, voor bestuiving en voor bestrijden van plagen. Zonder insecten geen leven. Daarom laten we altijd een deel bloemen en kruiden staan.

Voor vlinders, hommels en zweefvliegen is dat een waar nectar-restaurant waar ze hun smoothies kunnen halen, gezellig samen zijn en eitjes leggen. En die eitjes komen uit als we hun huizen (waardplanten) laten staan. Een paar winterverblijven zijn ook handig, een aantal stengels van bloemen of grassen; 10 tot 15 % overhouden is genoeg voor een kleurrijkere wereld.

Het is niet ingewikkeld: insecten willen net als u mooi wonen en zo nu dan (uit)eten. Daarom kunnen we niet alles ineens platmaaien. Voor kruiden en bloemen is het wel goed als grassen geregeld gemaaid en afgevoerd wor-den. Dat heet verarmen.

Meer insecten betekent ook dat hun bestrijders of rovers beter kunnen leven. Ook dat is goed tegen plagen. Veel vogels zijn blij als ze insecten kunnen eten en laten dat dan ook horen. Eerlijk is eerlijk, langs zo’n drukke weg horen we dat wat minder, dus misschien kunt u helpen in uw eigen omgeving. Laat ook bloemen en kruiden staan en doe mee met ‘Insecten Kweekplaats’ Lopikerwaard.

Het Lopikerwaarden Streekfonds vindt het belangrijk dat mensen in contact komen met hun directe leefomgeving, zo houden we een b(l)oeiende omgeving.
Voor meer informatie: Klaas-Hemke van Meekeren 06-24911646

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

BesteOnderdelen
ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Kees Choice
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019