Geplaatst op:24-06-2019
Bijgewerkt op:24-06-2019 19:02

Polsstok: Spectaculaire wedstrijd in Vlist

Bron: Polsstokbond Holland

Onder zomerse omstandigheden werd er ver gesprongen met de polsstok op de schansen van polsstokclub De Vlist. Zeker in de finale werd er fel gestreden om de De Samewerking-bokalen. Met minimaal verschil wist Rian Baas (Utrecht - 20.20m) te winnen voor Wilco van Amerongen (Benschop - 20.19m) en de broers uit Vlist Wouter van Midden (20.03m) en Thomas van Midden (19.83m). Elke sprong in de finale leverde spannende momenten op, was het verder of net niet? Rian Baas ging als eerste de finale in ging met 20.08m en verbeterde zich naar 20.20m en won daardoor voor de derde keer de Samewerkingsbokaal. Jaco de Groot (Woerden) stelde teleur en kwam niet verder dan 19.67 meter. Dit liet wel zien dat het een erg sterke wedstrijd was in de senioren categorie.

Ook bij de junioren en jongens was de strijd tot het laatst zeer spannend. Benschopper Reinier Overbeek (19.56m) wist met een kampioenschapsrecord van Lucas van Eijk (19,13m) en Chris Anker(17,94m) te winnen. Beide Vlistenaren waren erg dicht bij hun beste prestatie en leverde prachtig strijd bij de juniorenfinale. Mark van der Horst (Schoonhoven) wilde weer graag winnen op zijn eigen schans 17.13m leverde hem een mooie 2e plaats op. Echter bleef hij nog achter Guus Hoogland (Montfoort), die een nieuw persoonlijk record vestigde met een prachtige sprong van 17.88m.

Bij de dames liet Dymphie Baas – van Rooijen (Oudewater) zien dat ze nog steeds de beste is, 16.71m was te ver voor Demi Groothedde (Jaarsveld – 14.26m) en de Haastrechtse Julia van Eijk (14.02m). Bij de meisjes was de strijd een stuk spannender. Met een prachtig PR van 14.22m won Thalina van der Wind (Snelrewaard) voor Laura Maaijen (Haastrecht - 13.89m) en Suzanne Mulder (Vlist - 13.38m).

Ook in de middag wedstrijd werden door de gunstige omstandigheden veel prachtige sprongen gemaakt die vele persoonlijke records opleverde, zo ook bij de jeugdspringertjes die fanatiek om de De Samewerking-bekers streden. Het publiek genoot dubbel van de mooie sport, het heerlijke weer en een prachtige wedstrijd die we lang zullen herinneren. In de aankomende week zijn de wedstrijden in Jaarsveld.