StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-06-2019
Bijgewerkt op:03-06-2019 12:39

Jaco de Groot en Reinier Overbeek winnen met verre sprongen

Bron: Polsstokbond Holland
  

Op zaterdag 1 juni is in Linschoten gesprongen om de VKP Beveiligingstechniek Trofee. Het mooie weer trok een meer dan gemiddeld aantal toeschouwers en het inspireerde de springers tot verre sprongen. Vooral Jaco de Groot en Reinier Overbeek lieten hun klasse zien door allebei dichtbij het Nederlands Record te springen. Maar liefst zeven persoonlijke records is een uitzonderlijk hoog aantal voor een 1e klasse wedstrijd. Helaas werd de finale overschaduwd door een vervelende blessure van Meike Zijderlaan.

Jaco de Groot (Woerden) sprong in zijn tweede poging al zover dat de winst hem bijna niet meer kon ontgaan. Niemand anders dan hijzelf heeft namelijk ooit verder gesprongen dan de 21,79 meter die hij op de scoreborden liet noteren. Daarmee deed de biologische melkveehouder deze week zeer goede zaken voor het De Samenwerking Klassement, want op woensdag kwam hij al tot 21,39 meter. Met deze afstanden lijkt hij af te stevenen op een klassementsrecord. Op gepaste afstand van de Groot pakte Wouter van Midden (Vlist) de tweede plek met een uitstekende 20,12 meter. Derde werd Sander van Vliet (Oudewater) met 19,32 meter. Hiermee verbrak hij zijn vijf jaar oude persoonlijke record. Verrassend genoeg vielen Wilco van Amerongen (Benschop), Erwin Timmerarends (Montfoort) en Rian Baas (Utrecht) met sprongen in de 18 meter buiten het podium.

In de Junioren Categorie was Reinier Overbeek (Benschop) een klasse apart. Woensdag sprong hij al tweemaal over de 20 meter, maar net te weinig voor een persoonlijk record. Zaterdag landde hij wel verder dan hij ooit deed, namelijk op 20,38 meter. Als Reinier deze vorm vast kan houden lijkt het Nederlands Junioren Record van 20,70 meter binnen bereik, zeker omdat hij hier nog vier jaar de tijd voor heeft. Lucas van Eijk (Haastrecht) en Bas van Leeuwen (Woerden) werden tweede en derde met respectievelijk 18,26 meter en 18,17 meter.

Bij de Dames ontbrak klassementsleidster Dymphie Baas- van Rooijen (Oudewater). Wendy Helmes (IJsselstein) zag kansen om de leiding in het De Samenwerking-klassement over te nemen, maar kwam met haar 15,06 meter slechts vijf centimeter tekort. Dit was wel genoeg om de wedstrijd te winnen. Joriene Baas (Oudewater) werd tweede met een keurige 14,28 meter. De derde plaats was voor Demi Groothedde (Jaarsveld) met 13,69 meter.

De Jongens Topklasse kende na zaterdag wel een nieuwe klassementsleider. Woensdag greep Harmen Timmerarends (Montfoort) nog de leiding met een persoonlijk record van 17,23 meter, maar zaterdag ontbrak hij in de finale. De 17,03 meter van Guus Hoogland (Montfoort) was voor hem genoeg om het leidersshirt weer over te nemen. Het was alleen niet genoeg voor de Trofee, want Mark van der Horst (Schoonhoven) sprong een persoonlijk record van 17,18 meter. Roy Velis (Benschop) veroverde de derde plek met 16,39 meter.

De spannendste wedstrijd was nog wel bij de Meisjes Topklasse, maar dit eindigde op een vervelende manier. Eline Kastelein (Zegveld) kwam in de voorronde het verste met een persoonlijk record van 12,81 meter. Voor Rianne de Regt (Linschoten) was haar 12,68 meter net niet ver genoeg. Meike Zijderlaan (Benschop) kwam in haar laatste poging wel verder met een persoonlijk record van 13,02 meter. Ze landde helaas verkeerd op haar arm en raakte hierbij geblesseerd. Omdat de ambulance hiervoor moest komen vonden de andere meisjes en dames het gepast om zich voor hun laatste finalesprong af te melden.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024