Geplaatst op:26-06-2018
Bijgewerkt op:26-06-2018 20:15

s.v. Lopik schrijft geschiedenis met promotie naar de tweede klasse

Bron: Bert Haars

De ploeg van trainer Bertus van Schaik won in Zunderdorp met 3-4 van HBOK en promoveert daardoor voor het eerst in het 65-jarig bestaan naar de tweede klasse.

Honderden Lopik supporters vonden hun weg naar het gezellige sportpark van, het onder de rook van Amsterdam gelegen, HBOK. Lopik kwam zeer goed uit de startblokken en nam direct het initiatief. Al in de 1e minuut van de wedstrijd werd Gianni de Bruin gezocht en deze trok de bal na een goede actie over links keurig terug op de inkomende Davy Boon. Het schot van Boon ging
rakelings over de lat, maar HBOK was gewaarschuwd.

In de 5e minuut bereikte een goede pass van Reda Reddam wederom de diepgaande De Bruin, voor de tweede keer lag Gianni de bal keurig terug, dit keer voor de clubtopscorer Ardy de With, maar het schot van De With miste de kracht om keeper Raymond Dirven te verrassen.

In de 13e minuut van de wedstrijd werd het aanvallende spel van Lopik wel beloond, Jonathan Werrie was mee opgekomen bij een aanval en koos slim positie voor de verdedigers van HBOK, nam de bal aan en schoot de 0-1 binnen.

In de 16e minuut van de wedstrijd kwam Lopik zelfs op een 0-2 voorsprong, de door Bas Landman zelf opgezette aanval kreeg de bal terug van Davy Boon en de rappe Landman stiftte de bal keurig over de uitkomende keeper Dirven.

Lopik speelde een fantastisch sterk eerste half uur maar moest in de 28e minuut toch een tegengoal incasseren, vanuit een voorzet van rechts tikte Stein Wiedemeijer van dichtbij de 1-2 binnen. Deze aansluitingstreffer gaf HBOK weer kracht en de thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd. Vooral de
sterk opkomende Sverre Ubbels was moeilijk af te stoppen voor Lopik.

In de 36e minuut van de wedstrijd behoedde aanvoerder Mark Broekhuizen zijn ploeg voor een tegentreffer toen hij zich met succes in de baan van een hard schot gooide van aanvoerder Tom de Lange. Daarna waren er nog
enige kansen voor HBOK maar de ploegen gingen na een hele fraaie en sprankelende eerste helft rusten met een 1-2 voorsprong van Lopik. N

a de rust keerde de fantastisch spelende -maar geblesseerde - Gianni de Bruin niet meer terug en werd vervangen door Jordy Keja. Via Keja kwamen
er wat kansen voor Lopik maar HBOK hield de druk voor Lopik hoog en Sverre Ubbels tikte in de 56e minuut van de wedstrijd uit een afgeslagen corner de gelijkmaker binnen.

Tot de 75e minuut van de wedstrijd bleef het benauwd voor Lopik en had het vooral aan het uitstekende keeperswerk van Twan Schimmel te danken dat men niet op achterstand kwam. In de 75e minuut werd de
moegestreden Bas Landman vervangen door Tom Grootendorst en schoof alleskunner Jonathan Werrie door naar het middenveld. Dit bleek een gouden greep want Lopik kreeg vanaf dat moment de grip op de wedstrijd weer terug.

In de 78e minuut werd Ardy de With onreglementair onderuit gelopen na een gave voorzet van Werrie maar de vrije trap leverde niets op. Daarna zorgde een lange inworp van Grootendorst in de 82 e minuut voor gevaar maar deze werd ternauwernood tot corner gekopt door HBOK. Lopik had duidelijk het slotoffensief ingezet en werd sterker en sterker.

In de 83e minuut kwam Lopik weer op voorsprong, een corner van Reddam werd snoeihard ingekopt door Jacco Borst, 2-3. Toen de uitblinkende Jonathan Werrie in de 86 e minuut vanaf 20 meter de bal snoeihard en onhoudbaar langs keeper Dirven schoot en hiermee de 2-4 op het scorebord zette, waren de spelers, begeleiding en het fantastische publiek van Lopik terecht uitzinnig van vreugde en wist het dat de 2e klasse was bereikt.

In de resterende minuten werd de ingebrachte stormram van HBOK, Mick Römer, met rood van het veld gestuurd na een te harde charge op keeper Schimmel.

Sverre Ubbels mocht na de ontvangst van zijn tweede gele kaart ook vertrekken. In de bloedstollende slotfase scoorde Dani Braspenning door het benutten van een terecht toegekende strafschop de 3-4.

Kort daarna floot de uitstekende scheidsrechter Van Dam voor de laatste keer en trok Lopik de champagneflessen open. Het uitzinnige feestje van Lopik was de beloning van een lang seizoen en na een verblijf van slechts twee jaren in de derde klasse stoomt SV Lopik voor het eerst in de geschiedenis door naar de tweede klasse! Wat een enorm compliment waard is voor de goed georganiseerde dorpsvereniging en bovenal voor de gehele selectie en begeleiding van Lopik!

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jonathan Werrie,, Reda Reddam, Mark Broekhuizen, Floor Manschot, Dave van de Akker, Bas Landman (75e Tom Grootendorst), Davy Boon, Ardy de With, Gianni de Bruin (46e Jordy Keja), Jacco Borst.