Geplaatst op:26-02-2018
Bijgewerkt op:26-02-2018 16:08

Benschop de sterkste op “akker” in Den Dolder

Bron: Leo Oudshoorn

Benschop kan terug kijken op een super week. Ondanks het feit, dat onze tegenstanders er alles aan hebben gedaan om de wedstrijden op bevroren gras te laten spelen, volgens de regels bij gevaar voor de spelers dient er afgeweken te worden naar kunstgras, bleven de Benschoppers koel en bezorgden hun tegenstanders een nederlaag.

Voor de laatste zestien voor de beker moest er op woensdagavond om half zes afgereisd worden naar Velsen. Er moest gespeeld worden op het keiharde trainingsveld terwijl ze in het bezit zijn van een kunstgrasveld. Gelukkig was het Mike Vergouw, die in de 83e minuut Benschop naar de laatste acht schoot en Velsen de pin op de neus gaf. Afgelopen zaterdag weer hetzelfde probleem. De Duitse, Engels sprekende scheidsrechter Nerlich gaf voor de wedstrijd aan de staf aan, dat het veld gevaarlijk was en dat men voorzichtig met elkaar moest zijn. Volgens een normaal denkend mens wijk je dan uit naar een van de twee aanwezige kunstgras velden,  maar Nerlich nam het risico.

Benschop moest het zonder de woensdag op de “toendra” geblesseerde Jeroen Lamboo en Jurgen Ruitenbeek doen, maar was direct de bovenliggende partij. Goed voetbal was absoluut niet mogelijk en het grootste gevaar schuilde in de alle richting stuitende bal. In de 11e minuut was Jonathan Antonio dicht bij de 0-1, maar de voorzet van Remco van Wijngaarden schoot hij voorlangs. Het zwak spelende DOSC kwam nauwelijks in het spel voor. Het enige gevaar kwam van de Rodney van Klooster, die vanaf de middenlijn Mitchell van Oort probeerde te verschalken echter zonder succes.

In de 23e minuut kwam Benschop op de verdiende voorsprong. Patrick Maton draaide de bal voor het doel en David Verweij was met het hoofd eerder bij de bal dan keeper Imco van Elk.  Helaas moest even daarna Jonathan Antonia het veld verlaten, doordat hij zich verstapte. Benschop had geen kind aan DOSC, maar het duurde tot de 40e minuut, voordat de 0-2 op het bord stond.

Nadat keeper van Elk twee keer het geluk had, dat David Verweij zijn vizier niet scherp had, een schot op de lat en een redding met de voet, moest hij toch capituleren. Jimmy Vendrig werd onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied en de toegekende vrije trap werd onberispelijk achter van Elk geschoten. Benschop leek klaar met DOSC, maar de onberekenbare Rodney van Klooster gaf DOSC weer hoop in de 44e minuut door een foutje van Tom de Hoop af te straffen. 1-2

Na de rust probeerde DOSC door meer druk te zetten Benschop te verrassen, maar slechts een maal in die 45 minuten was er gevaar voor het Benschop doel. Een verdwaalde trap kwam voor de voeten van van Klooster. Met een prima reflex wist Michell van Oort de gelijkmaker te voorkomen.

Precies na een een uur bracht Benschop DOSC de genadeslag. Daan de Bruin kwam op links door en zijn half mislukte voorzet met zijn verkeerde been werd door de licht geblesseerde Thomas Banfi  prima ingetikt. 1-3.  Benschop had de punten binnen en invaller Matthieu Oudshoorn en David Verweij hadden kunnen zorgen voor een hogere eindstand, maar David kogelde een vrije trap op de onderkant van de lat en Matthieu zijn schoten vlogen net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Daan de Bruin kwam nog oog in oog met de DOSC keeper, maar zijn actie smoorde in de handen van keeper van Elk.

Precies na 90 minuten floot de verder goed leidende Nerlich af en ondanks dat het een uiterst sportieve wedstrijd werd  is hij niet meer op het sportpark waargenomen. Jammer, maar vervelend voor het super gastvrij DOSC. Benschop, petje af voor deze super week en 10 maart staat de derby thuis tegen Lopik op het programma.

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Tom de Hoop, Remco van Wijngaarden, Stef Elings, Jimmy Vendrig, Jonathan Antonio, (33e min Daan de Bruin), Patrick Maton, (69e min Matthieu Oudshoorn), Thomas Banfi ( 83e min Maarten Wiegeraad, en David Verweij.