Bijgewerkt op:19-02-2018 08:47

s.v. Lopik verliest nipt van Maarssen met 1-2

Bron: Bert Haars

s.v. Lopik zit als de nummer 3 van de ranglijst toch in een moeizame seizoen fase. Daar waar in de eerste seizoenshelft vaak aan het langste eind werd getrokken zit het momenteel niet mee voor de ploeg van trainer Bertus van Schaik.

Maarssen begon vrij sterk aan de wedstijd en kwam in de 9e minuut van de wedstrijd al op voorsprong. Een speler van Maarssen schoot de bal tegen de benen van Jacco Borst waarna de bal voor de voeten kwam van spits Wielinga, met zijn aanname en schot was niets mis en de bal verdween snoeihard in de kruising en liet keeper Schimmel van Lopik kansloos.

Daarna kwam Lopik weer beter in de wedstrijd en creëerde het enige mogelijkheden. In de 20e minuut werd Melvin Lamens ten val gebracht in  het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Reda Reddam feilloos binnengeschoten en de ploegen stonden weer op gelijke hoogte. In het vervolg van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en had Lopik pech toen Jordy van de Berg na een zelf opgezette actie knap inschoot met rechts, echter redde keeper Van Santen bekwaam waardoor de ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

Al na twee minuten spelen in de tweede helft sneed Maarssen door de verdediging van Lopik en werd Zaid el Jallouli vrijstaand aangespeeld en deze lichtvoetige speler liet deze kans niet onbenut 1-2. Lopik moest weer komen maar Maarssen toonde veel strijdkracht. Van hoogstaand voetbal was geen sprake op de hobbelige grasmat en strijd en werklust had de boventoon.

In de 60e minuut wijzigde Van Schaik zijn strijdwijze en bracht drie jeugdspelers binnen de lijnen. Hoewel deze jonge talenten goed invielen en Rémon Vroege zelfs nog in scoringspositie kwam lukte het de Lopikkers niet om de gelijkmaker te scoren. In de 76e minuut van de wedstrijd werd de ingevallen Maarssen speler Loukili nog met direct rood van het veld gestuurd na een overtreding op Reddam.

Het getalsmatige overwicht duurde slechts enkele minuten want Lopik zag Melvin Lamens daarna geblesseerd uitvallen in de 80e minuut. Het bleef spannend tot de laatste minuut en Maarssen kwam kort voor het eindsignaal goed weg toen een schot van Reddam rakelings langs de doelpaal werd geschoten.

Volgende week zal Lopik zich moeten revancheren in de uitwedstrijd tegen FC Driebergen, teneinde de mooie derde positie niet kwijt te raken.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jordy van den Berg (60e Rick Timmer), Jacco Borst, Dave van de Akker, Jako den Uyl (60e Jordy Keja), Floor Manschot, Peter van Wijk (60e Rémon Vroege), Melvin Lamens, Davy Boon, Reda Reddam, Ardy de With.