Geplaatst op:30-01-2018
Bijgewerkt op:30-01-2018 10:58

s.v. Lopik gaat in laatste minuut alsnog onderuit en verliest met 3-2.

Bron: Bert Haars

Trainer Bertus van Schaik miste vandaag zes basisspelers en moest dus noodgedwongen zijn speelstijl aanpassen. De thuisploeg startte sterker dan Lopik en in de 16e minuut scoorde Randy Tukker vrij gemakkelijk de 1-0. Lopik gaf de gastheren in de eerste helft te veel tijd en ruimte om op te bouwen en daardoor verloor Lopik ook vaak de tweede bal en liep het vooral achter de feiten aan.

Toch kwam Lopik in de 25e minuut op gelijke hoogte, een diepe bal van Reda Reddam bereikte spits Ardy de With, deze omspeelde de jeugdige keeper Max de Bree en scoorde 1-1.

Ondanks deze fraaie gelijkmaker kon Lopik ook daarna niet goed in haar spel komen en vele passen en combinaties stranden, waarna de thuisploeg weer voor gevaar kon zorgen. In de 35e minuut verlengde De With met een kopbal een vrijetrap van Jordy van den Berg, maar zag zijn doelpoging niet beloond. Voor het rustsignaal moest Lopik toch nog een tegentreffer incasseren.

In de 38e minuut probeerde Matrix Tuls een daaraan voorafgaand twijfelend optreden te herstellen maar bracht hierdoor de spits van OSM’75 onreglementair ten val in het beruchte strafschopgebied. Scheidsrechter Westland kon niet anders dan een strafschop toekennen aan de thuisploeg en aanvoerder Angelo Rutten liet keeper Wesley Benschop kansloos, 2-1.

Hoewel Melvin Lamens, net als het hele team van Lopik, een moeilijke eerste helft speelde zorgde hij in de slotfase van de eerste helft toch nog voor enige opwinding. Eerst zag hij na een terugkerende bal van de lat in de rebound zijn poging stranden en zag hij daarna in de 43e minuut een goede kopbal op het dak van het doel belanden.

In de rust werden er door trainer Van Schaik wat aanpassingen gedaan en speelde Lopik een veel betere tweede helft. In de 47e minuut werd Davy Boon na een goede aanval in stelling gebracht maar zijn schot vloog naast het doel. De thuisploeg kreeg het moeilijker en moest in de 50e minuut aan de noodrem trekken om Reda Reddam af te stoppen. Reddam nam de vrije trap heel snel zelf en zette daarmee Ardy de With in kansrijke positie, de spits van Lopik maakte slim gebruik van deze mogelijkheid en scoorde de gelijkmaker.

Hierna volgde er een open wedstrijd waarin beide ploegen redelijk voetbal speelden en over en weer kansen kregen. Davy Boon had het geluk in deze wedstrijd niet aan zijn zijde en kwam niet tot scoren, ook niet na een perfecte steekbal van Peter van Wijk in de 55e minuut.

Het venijn van de gastheren zat vanmiddag echt in de staart, in de 87e minuut verspeelde Robbin de Vos van Lopik de bal en mocht het van geluk spreken dat de snelle counter van OSM tegen de paal werd geschoten. Toch trok OSM ’75 de overwinning over de streep, een inworp in de laatste minuut van de wedstrijd bereikte Rutten, die de bal met de rug naar het doel omhaalde en de Lopikkeeper daarmee verraste. De nederlaag van Lopik was hierna een feit.

Opstelling Lopik: Wesley Benschop, Jordy van den Berg, Mark Broekhuizen, Dave van de Akker, Matrix Tuls (46e Dave Gaillard), Floor Manschot, Peter van Wijk(83e Robbin de Vos), Melvin Lamens, Davy Boon, Reda Reddam , Ardy de With .