StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-11-2017
Bijgewerkt op:06-11-2017 11:59

Publiek winnaar bij Lopik- Benschop

Bron: Bert Haars
    

Beide ploegen uit de gemeente Lopik kennen een goede seizoenstart, Lopik stond voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats en Benschop met slechts één punt minder op de derde plaats. Ondanks het slechte weer waren vele toeschouwers, voorzien van paraplu’s, uit beide dorpen toegestroomd om deze wedstrijd bij te wonen. Lopik nam direct het initiatief en startte voortvarend. 

Na enkele minuten kwam Jordy van den Berg al sterk door op links, zijn prima schot werd door keeper Mitchel van Oort van Benschop met de vuisten gekeerd. In de 3e minuut nam Van den Berg een goede indraaiende voorzet van Reda Reddam knap aan op de borst maar het schot dat tussen een kluwe van verdedigers volgde, bracht de Benschopgoalie niet in moeilijkheden. In de beginfase kwam Benschop er niet aan te pas en beperkte zich tot het spelen van de lange bal waarbij vooral spits David Verweij werd gezocht.

In de 14e minuut kwam Benschop nogmaals goed weg toen wederom Jordy van den Berg een indrukwekkende rush afrondde met een prima voorzet op spits Davy Boon. De topscorer van Lopik kon de bal niet goed controleren om doeltreffend toe te slaan, waardoor ook deze derde goede kans ook niet werd omgezet in een - op dat moment verdiende- voorsprong voor Lopik. In de 18e minuut werd David Verweij diep gestuurd maar aanvoerder Mark Broekhuizen van Lopik was attent en gleed de bal voor de voeten van Verweij weg. Benschop overleefde de eerste 20 minuten van de wedstrijd en kwam daarna wat beter in de wedstrijd.

Het duurde echter het tot de 25e minuut voordat Benschop een eerste doelpoging afleverde, het schot verdween echter ver over het doel van Lopik. Toch was het Benschop die in de 31e minuut op voorsprong kwam. Jonathan Antonio leverde, na een goede aanval over rechts, een prima voorzet af bij de tweede paal waar David Verweij klaar stond en de bal onhoudbaar langs keeper Twan Schimmel kopte.

Een aloude voetbalwet deed hierdoor weer van zich spreken, Lopik verzuimde in de sterke beginfase te scoren en uit een spaarzame aanval kreeg men een, overigens fraaie, goal om de oren. Na de rust werden enkele tactische aanpassingen aangebracht door de coach van Benschop en kwam Lopik niet meer in de flow van de beginfase. Benschop gaf weinig ruimte weg en consolideerde de voorsprong op een volwassen manier.

In de 51e minuut zag Lopik een kopkans van alweer Verweij nét voorlangs verdwijnen. Er kwamen in de tweede helft over en weer nog kansen voor beide ploegen maar in de stromende regen werd het spel er niet fraaier op. Beide ploegen speelden met de gebruikelijke inzet maar toonden ook respect naar elkaar en scheidsrechter Ter Hove kreeg het hierdoor niet al te moeilijk in deze streekderby en floot een prima wedstrijd.

In de 58e minuut leverde Reddam nog en goede voorzet af bij Ardy de With, maar deze kon zijn hoofd er niet goed achter zetten waardoor ook deze kans geen gevaar opleverde voor Benschop.

Een paar minuten daarna voorkwam Twan Schimmel en grotere achterstand voor de thuisploeg door een ingeschoten bal ternauwernood met de voet te keren.  Na gemiste kansen voor de prima spelende Antonio van Benschop en gemiste kopkansen van Melvin Lamens en Jacco Borst voor Lopik was de beste mogelijkheid om de ploegen op gelijke hoogte te brengen voor spits Ardy de With.

In de 87e minuut drong De With met de bal aan de voet sterk en diep door tot in het doelgebied van Benschop. In een uiterste poging probeerde hij met een “puntertje” keeper Van Oort te verschalken maar de keeper van Benschop kon ook deze knappe doelpoging onschadelijk maken en keerde het schot met de voet.

Na dit laatste wapenfeit floot scheidsrechter Ter Hoeve deze attractieve wedstrijd af en werd er door de toeschouwers en spelers van beide ploegen nog lang nagepraat in de gezellige en drukke kantine van Lopik.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023